Teknoloji

Chrome iOS uygulamasında gizli pencerelere Face ID koruması geliyor

chrome ios

Çevrimiçi casusluktan kurtulmak isteyen teknik yetenekleri pek gelişmemiş kullanıcılar için internet tarayıcılarının gizli mod özelliği oldukça faydalı bir işleve sahip. Bu modda kullanıcıların ziyaret ettiği siteler takip edilmezken, çerezler de engelleniyor. Ancak Google’a açılan bir dava, bu sistemin de takip edilebilir olduğunu gösteriyor. Buna ek olarak, yetkisiz kişiler fiziksel erişim imkanı yakalayınca da tüm bu gizlilik çabası çöpe gidebiliyor. Bu nedenle Google, Chrome iOS uygulamasında gizli pencereleri Face ID ile korumayı test ediyor.

Gizli mod kullanıcıları sadece dijital veya çevrimiçi takipçilerden koruyor. Fiziksel gözetlemeyi engelleme konusunda ise bir etkiye sahip değil. Pek çok insan telefonlarını şifreyle korusa da, zaman zaman ekran otomatik olarak kilitlenmeden önce bile etraftakilere telefonu kurcalayacak bir imkan sağlanabiliyor.

Google’ın bu tarz durumlara karşı iOS kullanıcılarına ekstra koruma sağlamayı planladığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. İnternet devi, sonunda bu özelliği test etmeye de hazır görünüyor. Chrome’un iOS uygulamasında gizli mod için Face ID korumasının testlerinin başladığı belirtiliyor.

Chrome iOS uygulamasını kullananlar, hâlihazırda bu özelliği chrome://flags arayüzü üzerinden aktif hâle getirip deneyebiliyor. Özelliğin resmiyet kazanmasının ardından aktivasyonunun da kolaylaşması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER