Teknoloji

Chrome bundan böyle şifreniz çalındığında hemen uyaracak

chrome 113

Google Chrome internet tarayıcısının 79 numaralı yeni sürümünü çıkardı. Chrome 79 birtakım yeni şifre koruma iyileştirmeleri içeriyor.

En büyük yenilik Chrome’un sizi şifrenizin bir veri sızıntısının parçası olarak çalınması durumunda uyaracak olması sayılır. Google, ayrı bir tarayıcı eklentisinde ya da şifre kontrol aracında yeniden kullanılan şifreler konusunda uyarıyor. Ancak şirket şimdi bunu doğrudan Chrome’a ekleyerek web sitelerine kullanıcı girişi yaparken uyarılar gösterecek.

Bu yeni işlevi Chrome’daki eşzamanlama ayarları üzerinden kontrol edebilirsiniz. Google, birkaç katmanlı şifreleme kullanarak, şifrelerin güçlü biçimde parçalanmış ve kodlanmış kopyalarını kullanarak onları eşleştiriyor. Bu da Google’a, özel olarak ayarlanmış şifreleri güvenli biçimde eşleştirmesini sağlıyor.

Şifre uyarılarının yanı sıra, Google kimlik avı saldırısına karşı korumasını da gerçek zaman seçeneğiyle genişletiyor. Google her 30 dakikada bir güncellenen bir kimlik avı saldırısı site listesi kullanıyor. Ancak şirket, sahtekarların hızlı şekilde alan adlarını değiştirdiğini veya Google’ın böceklerinden saklandığını fark etti. Yeni gelen gerçek zamanlı koruma ile birlikte yüzde 30 oranında daha fazla kimlik avı saldırısı durumu için uyarı üretilecek.

Öte yandan Google, Chrome’un birden fazla profil desteğini de genişletiyor. Eğer Chrome’da birden fazla profil kullanıyor ya da PC’nizi diğer kişilerle paylaşıyorsanız, Chrome şimdi o anda kullanımda olan profili daha belirgin şekilde gösterecek. Böylelikle şifrelerinizin doğru profilde saklandığından emin olacaksınız.

Chrome 79 dağıtıma çıktı. Tüm bu yeni özellikler de önümüzdeki haftalar içinde kademeli bir şekilde internet tarayıcısının masaüstü versiyonlarına ulaştırılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER