Teknoloji

CES’te tanıtılacağı iddia edilen ASUS Eee Pad tabletin fotoğrafı sızdı

ASUS’un CES 2012’de tanıtması beklenen cihazlarından bir tanesi de 7 inç’lik Eee Pad tablet. CES’in hemen öncesinde internete sızan bir fotoğraf beklentileri daha da arttırdı. Bu tabletin de Eee Pad Transformer Prime’ın çıkarılabilir batarya-klavye formunu kullanabileceği söyleniyor. NotebookItalia sitesi tarafından yayınlanan fotoğrafta yer alan tabletin tasarımının Prime’dan izler taşıdığını ve daha önce tanıtılan Eee Pad MeMo‘dan farklı olduğunu da söylemek gerek.

ASUS’un CES’e iki farklı 7 inç tablet getirip getirmeyeceği henüz kesinlik kazanmış değil. Geçtiğimiz haziranda düzenlenen Computex 2011’de duyurulan Eee Pad MeMo’nun başlangıçta gözlük gerektirmeyen 3D ekran barındıracağı söylenmişti. Ancak gecikmelerin ardından cihazın 2012’nin başında 3D özelliğinden yoksun ve Ice Cream Sandwich ile çalışır hâlde piyasaya çıkacağı belirtilmişti. Belki ASUS önce tanıttığı Eee Pad MeMo’nun üzerinde biraz tasarım değişikliği de yapıp bu tableti tanıtmayı hedefliyor olabilir. Bu durumda hâla tek üründen bahsediyor olabiliriz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu tabletin Prime gibi bir batarya aksesuarıyla kullanılabileceği söyleniyor. Ancak bu da biraz kafa karıştırıcı. Öncelikle 7 inç’lik bir tabletten bırakın dizüstü bilgisayar, netbook deneyimini almak bile zor. Bunun yanı sıra fotoğraftaki tabletin kısa kenarında dok portu yer alıyor, halbuki Transformer tabletlerde bu port tabletin uzun kenarında yer alıyordu. Belki bu tablete de klavye doku bağlamak mümkün olur, ancak şu konnektör yerleşimi klavyenin yataydan çok dikey modda kullanılabileceğini gösteriyor.

Bu dedikoduya biraz şüpheyle yaklaşmak iyi olacaktır. Herşey gelecek hafta netleşmiş olacaktır, biraz daha beklemek gerek.

İlgili – NotebookItalia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER