Ulaşım

Cenevre Otomobil Fuarı 2016: Morgan EV3 hem klasik görünümlü hem de elektrikli

cenevre otomobil fuarı 2016

İngiliz otomobil üreticisi Morgan bir yandan yenilikçi teknolojilerle ilgilenirken bir yandan da geçmişle olan bağları bir kenara bırakmıyor. Şirketin Cenevre Otomobil Fuarı 2016’da sergilediği Morgan EV3 bir yandan elektrikli motoru bünyesinde barındırırken bir yandan da eskinin klasik otomobil tasarımından fazlaca izler taşıyor.

Morgan EV3 üç tekerlekli ve tamamen elektrikle çalışan bir otomobil. Bu, Morgan’ın tamamen elektrikle çalışan ve çok yakında piyasaya çıkacak ilk otomobili olacak. Sadece 500 kg. ağırlığındaki bu araç 62 beygir gücüne sahip, lityum iyon pillerle beslenen bir elektrikli motoru barındırıyor. 0-100 kilometre hızlanması 8 saniye olan bu otomobil 185 km/saat maksimum hıza ve yaklaşık 240 km. menzile sahip.

Morgan, şu anda piyasada olan ve benzer tasarıma sahip 3 Wheeler modelini 25 bin 950 pound fiyat etiketiyle satıyor. Elektrikli EV3’ün de benzer noktadaki bir fiyattan pazara çıkması bekleniyor.

Morgan EV3 geçmişten fırlayıp gelmiş, ince tekerlekli ve yuvarlak hatlara sahip olan bir otomobil. Bronz görünümlü radyatörü, lastik sayısıyla eşleşecek şekilde üç adet farı bulunuyor.

Morgan EV3’ün üretimine bu yılın dördüncü çeyreğinde başlanacak. Bu demek oluyor ki, otomobilin daha yollara çıkmasına bir yıl kadar süre var. Cenevre Otomobil Fuarı 2016 ziyaretçilerinin karşısına çıkan otomobilin daha fazla fotoğrafını galeride bulabilirsiniz.

Görsel: Autocar

İLGİLİ HABERLER