Teknoloji

Cyberpunk 2077 ve The Witcher serisinin geliştiricisi CD Projekt Red, 100 çalışanıyla yollarını ayırıyor

cd projekt red

Oyun sektörünün en önemli stüdyolarından biri olan, The Witcher serisi ve Cyberpunk 2077 gibi popüler oyunların geliştiricisi CD Projekt Red de teknoloji dünyasındaki küçülme dalgasından etkilenmeye devam ediyor. Hâlihazırda yeni The Witcher oyunu üzerinde çalışan stüdyo, yaklaşık 100 çalışanıyla yollarını ayıracağını açıkladı. Bu sayı, stüdyonun toplam çalışan sayısının yüzde 9’una tekabül ediyor.

Daha önce CD Projekt Red’in çatısı altındaki The Molasses Flood’da görev yapan 29 kişinin işine son verilmişti. Bunun ardından da Witcher kart oyunu üstünde çalışan 30 kişilik ekipte küçülmeye gidilmişti.

Stüdyonun CEO’su Adam Kiciński, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “En iyi rol yapma oyunlarını yaratma konusundaki yüksek beklentilerimizi ve tutkularımızı karşılamak için sadece en iyi insanlara değil, aynı zamanda doğru takımlara da sahip olmak istiyoruz. Bunu söylemenin kolay bir yolu yok ama bugün gereğinden fazla personelimiz var. Güvertede görevlerini bitirmekte olan yetenekli insanlar var ve – mevcut ve beklenen proje ihtiyaçlarına göre – gelecek yıl onlar için başka fırsatımız olmadığını zaten biliyoruz.”

Şirket işten çıkarılacak tüm çalışanlara şimdiden bilgi verecek. Ancak işten çıkarılma süreci kademeli olarak işleyecek. Bazı pozisyonlarda işten çıkarmalar 2024’ün başları itibarıyla yapılacak.

CD Projekt Red’in başı Cyberpunk 2077 yüzünden ağrımıştı

CD Projekt Red için son yılların biraz karışık ve hareketli geçtiği söylenebilir. Özellikle Cyberpunk 2077’nin çıkış döneminde yaşanan sorunlar stüdyoyu bir hayli zorlamıştı. Oyun çıkışından bir hafta sonra Sony tarafından sorunları nedeniyle PlayStation Store’dan kaldırılmış, oyunculara para iadesi yapılmış ve şirketin hisseleri yüzde 20’den fazla değer kaybetmişti. Oyunun yeni genişleme paketi Phantom Liberty, 26 Eylül’de oyuncularla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER