Eğlence

CD Projekt Red, Cyberpunk 2077’nin dizi veya film uyarlaması için kolları sıvadı

cyberpunk 2077

CD Projekt Red, bir zamanlar nefret edilen ve artık sevilen popüler oyunu Cyberpunk 2077‘yi temel alan bir dizi veya film geliştirmenin ilk aşamalarında olduğunu duyurdu. Bunun bir film mi yoksa bir dizi mi olacağına karar verilmediği için henüz ayrıntılar yetersiz. Ancak oyun geliştiricisi, Night City’yi ete kemiğe büründürmek getirmek için yapım şirketi Anonymous Content ile birlikte çalışıyor.

Anonymous Content ismi insanlara pek tanıdık gelmeyebilir. Ancak şirketin portföyünde True Detective ve Mr. Robot gibi yüksek profilli ve popüler TV dizileri bulunuyor. Bunlara ek olarak, The Revenant ve Spotlight gibi görece yeni filmlerin yanı sıra Eternal Sunshine of the Spotless Mind ve Being John Malkovich gibi klasiklerin yapımcıları arasında yer alan şirket, Cyberpunk 2077 projesi için de beklentileri yükseltiyor.

CD Projekt Red’den projenin dizi mi yoksa film mi olacağı konusunda net bir bilgi gelmese de; dizi seçeneğini ön plana çıkaran bazı ipuçları göze çarpıyor. Stüdyo, Anonymous Content ekibinin belli üyeleriyle yakın çalışma yürüttüğünü ve bu isimlerin TV tarafına yoğunlaştığımnı özellikle vurguladı. Örneğin, şirketin TV Yapımları Müdürü Garret Kemble ile on yıl boyunca HBO’da görev yapan Kreatif Direktör David Levine’den özellikle bahsedildi. Levine’in katkı verdiği projeler arasında Game of Thrones ve Westworld gibi güçlü yapımlar da bulunuyor.

Cyberpunk 2077 dizisi bire bir oyun uyarlaması olmayacak

Cyberpunk 2077 uyarlaması, Netflix’in The Witcher projesinden biraz farklı olacak gibi görünüyor. Zira bu dizi oyundan değil The Witcher kitaplarından uyarlanmıştı. Cyberpunk 2077 ise tamamen CD Projekt Red’in kontrolünde olduğu için stüdyonun hikayenin gidişatı üstünde daha fazla kreatif kontrole sahip olması muhtemel görünüyor. Stüdyodan yapılan açıklamada, oyunun “bire bir uyarlanmayacağını ancak projenin oyunun dünyasında geçeceği” de vurgulandı.

İLGİLİ HABERLER