Teknoloji

Cardhop Mac’lerin ardından şimdi de iPhone ve iPad’lerde

cardhop ios

Kişi listesi yönetim uygulaması Cardhop, bundan yaklaşık 1,5 yıl önce macOS için yayınlanmıştı. Uygulamanın iOS versiyonu da sonunda kullanıcıların karşısına çıktı. Tıpkı Mac uygulaması gibi, Cardhop iOS uygulaması da hem listeye yeni bir kişi eklemeyi kolaylaştırıyor hem de mevcut bir kişiye daha hızlı bakmayı sağlıyor. Uygulama, hem iPhone’da hem de iPad’lerde kullanılabiliyor.

Cardhop’un arkasında Fantastical’ı da geliştiren Flexibits’in imzası bulunuyor. Uygulamada ekranın alt kısmında yer alan arama çubuğu, her şeyi kontrol etmeyi sağlıyor. Kullanıcılar isim, adres, şirket adı gibi bir bilgiyi girdiklerinde karşılarına ilgili kriterleri karşılayan kişiler çıkıyor. Kullanıcılar bu arama kutusuna “Ali’ye e-posta gönder” gibi komutlar da yazabiliyor. Bu komutun ardından çıkan ismin üzerine dokunulduğunda doğrudan e-posta ekranına yönlendirme yapılıyor.

Arama kutusu üzerinden kişi listesinde yeni bir kayıt oluşturmak da mümkün oluyor. Cardhop kullanıcıları listelerinde olmayan bir kişinin adını girdiklerinde karşılarına otomatik olarak yeni kayıt oluşturma ekranı çıkıyor.

Cardhop iOS uygulaması açıldığında kullanıcıları bir Favoriler ekranı karşılıyor. Bu ekranda favorilere eklenen kişilerin iletişim kartları görülebiliyor. Bu kartlarda not bölümü de yer alıyor. Bir arkadaş için not eklemek tuhaf gibi görünse de, ortak çalışma yapılan bir kişinin kartına eklenen notlar faydalı olabiliyor. Kişilerin isimleri üzerinde kaydırma hareketi yapıldığında telefonla arama, mesaj gönderme veya e-posta gibi iletişim yolları gösteriliyor. Söz konusu iletişim yolları kişiye özel olarak ayarlanabiliyor. Yani sıklıkla e-posta üzerinden konuştuğunuz bir kişinin hızlı erişim seçenekleri arasına e-postayı eklerken, başka bir kişide SMS’i kısa yollar arasına koyabiliyor.

Cardhop iOS’te Mac üzerinde sunulmayan başka bir özellik sunuyor. Uygulama kartvizit moduyla geliyor. Kullanıcılar telefonu yatay moda getirdiklerinde üzerinde QR kod ve temel bilgilerin bulunduğu bir kartvizit ortaya çıkıyor. Başkaları bu QR kodunu taradıklarında Cardhop kullanıcısının iletişim bilgilerini telefonlarına kaydedebiliyor.

Cardhop iOS uygulamasının fiyatı ne kadar?

Cardhop kendi kişi listelerini oluşturmuyor. Bunun yerine Microsoft Exchange ve Google gibi kaynaklardaki kişi listeleriyle eş zamanlama yapıyor. Böylelikle Cardhop üzerinde girilen bilgileri, uygulamanın bulunmadığı başka cihazlarda görmek de mümkün oluyor.

Cardhop iOS uygulaması, 26,99 TL karşılığında App Store üzerinden indirilebiliyor. Uygulamanın Mac versiyonu içinse 134,99 TL ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER