Teknoloji

Canon EOS Rebel SL3 ile DSLR’ları küçültmeye devam ediyor

canon eos rebel sl3

Son zamanlarda aynasız fotoğraf makineleri daha yoğun biçimde konuşulsa da, bu durum üreticilerin DSLR makineleri unuttuğu anlamına gelmiyor. Canon EOS Rebel SL3 adını verdiği yeni DSLR fotoğraf makinesiyle bu alandaki yolculuğunu devam ettiriyor. 24.1 megapiksel APS-C sensör barındıran EOS Rebel SL3, 449 gramlık ağırlığıyla EOS ailesinin en küçük ve hafif cihazı olma özelliğini taşıyor.

EOS Rebel SL3, taşıdığı özellikler bakımından ise aynasız EOS M50’ye fazlasıyla benziyor. DIGIC 8 işlemci, 3 inçlik döndürülebilen ekran ve 4K video çekebilme yeteneği bu ortak özellikler arasında öne çıkıyor. EOS Rebel SL3, EOS serisinin Dual Pixel otomatik odaklama özellikli ilk telefonu olarak da dikkat çekiyor.

canon eos rebel sl3Profesyonel fotoğrafçılar genellikle faz algılamalı otomatik odaklama özelliğine sahip DSLR makineleri, kareleri aynasız fotoğraf makinelere kıyasla daha hızlı yakaladığı için tercih ediyor. EOS Rebel SL3 ise iki tarafa birden göz kırpıyor. Fotoğraf makinesinde 9 otomatik odaklama noktasına sahip bir optik sistem ve kesin nesne seçimi için nokta odaklama özelliği bulunuyor. Buna ek olarak, doğrudan sensöre yerleştirilen Canon’un Dual Pixel sistemi ise 1080p videolar ve canlı görüntü çekimleri için hızlı ve doğru otomatik odaklama yapabiliyor. Göz takibi yapabilen otomatik odaklamanın da uygun fiyatlı bir DSLR için ekstra bir özellik olduğu söylenebilir.

EOS Rebel SL3, Canon’un Rebel serisindeki 4K görüntü kaydı yapabilen ilk cihazı olma unvanına da sahip. Ancak 4K çekim özelliği Dual Pixel ile birlikte çalışmıyor. Bu da otomatik odaklama özelliklerinin belirgin biçimde kısıtlanmasına neden oluyor. Görüntü sabitlemeyi dijital olarak yapan cihazda, Micro Four Thirds’e kıyasla daha küçük bir sensör bulunuyor. Saniyede 5 kare çekim yapabilen kamerada ISO değeri 25600 seviyesine kadar çıkıyor. Pil ise 1600 kare veya 350 canlı görüntü çekmeye müsade ediyor.

Canon EOS Rebel SL3, yurt dışında ay sonu itibarıyla satışa sunulacak. Fotoğraf makinesinin ABD’deki başlangıç fiyatı 600 dolar olarak belirlendi. EF-S 18-55 mm f/4-5.6 IS lens isteyenlerin ise 750 dolar ödemesi gerekecek.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER