Teknoloji

Canon EOS R aynasız kamerayla ilgili detaylar internete sızdı

Canon aynasız kamera pazarında kızışacak rekabetten geri kalmayacak gibi görünüyor. Şirketten henüz resmi bir duyuru gelmese de, EOS R adını taşıyacağı söylenen yeni aynasız kamerayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Canon EOS R ile Nikon Z6 ve Sony A7 III modellerine doğrudan yanıt vermeye hazırlanıyor.

Nokishita ve Canon Rumors sitelerinde yer alan habere göre, EOS R 30.3 megapiksel çözünürlüklü tam çerçeve bir sensör taşıyacak. Şirketin çift pikselli otomatik odaklama teknolojisine sahip olacağı belirtilen kameranın özellikleri genel itibarıyla aynasız kamera kategorisinin standartlarının dışına çıkmasa da, EOS R rekabette kendisine avantaj sağlayacak bazı özelliklere de sahip olacak gibi görünüyor.

Bunlardan biri, EOS R’nin yana doğru açılan dokunmatik ekranı olacak. Nikon ve Sony’nin modellerinden farklı olarak dokunmatik ekranın yana doğru açılmasının özellikle video blogger’ları için bir tercih sebebi olması muhtemel görünüyor. Arka taraftaki dokunmatik şeritin de kadrana kıyasla daha iyi bir cihaz kontrolü sağlayacağı düşünülüyor. 24-105mm f/4L IS lens seçeneğinin de iki ana lens seçeneğine ek olarak sunulacağı belirtiliyor. Bunun da telefoto lens isteyenleri cezbedebileceği ifade ediliyor.

Sızıntılara göre, Canon EOS R OLED bir vizöre sahip olacak ve sürekli modda saniyede 8 kare yakalayabilecek. 30 fps’de 4K görüntü kaydı yapabilecek kamerada tek bir SD kart yuvasının olduğu ve kasada görüntü sabitlemesinin yapılamadığı da söylentiler arasında bulunuyor.

Canon EOS R büyük ihtimalle birkaç gün içinde Photokina etkinliğinin resmi başlangıcından önce gözler önüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER