Teknoloji

Canlı Metin sadece macOS Monterey yüklü M1 Mac’lere özel kalmayacak

macos monterey canlı metin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, dördüncü macOS Monterey beta sürümünde daha önce M1 çipine has özelliklerinden birini hangi cihazların kullanabileceğine dair kapsamı genişletiyor. Apple’ın yayınladığı yeni belgelere göre, şirketin yeni resim tarama ve metin tanımlama özelliği olan Canlı Metin artık “macOS Monterey’i destekleyen tüm Mac bilgisayarlarda” çalışıyor. Özellikle Apple konusunda videolar üreten YouTube yapımcısı Rene Ritchie’nin belirttiği gibi, bu Intel tabanlı Mac’lerin de bu özellikten yararlanabileceği anlamına geliyor. Bir kullanıcı bu özelliğin 2008’den itibaren çıkan Mac Pro modellerinde çalıştığını öne sürüyor.

Canlı Metin, fotoğraflarda bulunan metni dijitalleştirerek telefon numaraları ve adresler gibi bilgileri Apple Fotoğraflar ve Kamera uygulamasından bulabilir ve bunları etkileşimli hâle getirmek gibi akıllı özelliklere olanak tanır. Yeni özellik, Apple’ın daha yeni MacBook Air’ları, Pro’ları ve iMac’lerle sınırlı tuttuğu vurgulanan birkaç macOS Monterey özelliğinden biriydi. Şirketin özel tasarım çiplerini çalıştıran Mac’ler ile Intel işlemcili Mac’ler arasında işlevsellikteki ilk gerçek kopuşu olmuştu. Şimdiyse böyle bir durum olmayabilir.

Resmi olarak Monterey’i çalıştıran tüm cihazlar için destek, Apple’ın önizleme sayfasına göre 2013’e kadar uzanan Mac modellerini içerecek. Canlı Metin’i Intel işlemcili cihazlara getirmeyi kolaylaştırmış olabilecek bir şey; Mac ve iPhone bu özelliği farklı şekillerde kullanıyor. Ritchie’nin belirttiği gibi iPhone, yalnızca hareketsiz bir fotoğrafı analiz etmekten daha zorlu bir işlev olan metinleri kamerada canlı olarak işleme özelliğini de yerine getirebiliyor. Mac’lerde fotoğrafları anında taramak için gelişmiş bir kamera dizisi olmadığından, teorik olarak daha basit bir uygulamanın varlığı söz konusu olabilir.

macOS Monterey bu sonbaharda piyasaya sürülecek, ancak Apple’ın beta yazılımını denemekle ilgileniyorsanız, macOS Monterey beta sürümünü kurabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER