Teknoloji

Camera360 uygulaması Sony’nin QX10 ve QX100 lens kameralarını destekleyecek

Camera360 Sony’nin yeni lens kameraları QX10 ve QX100’ü destekleyecek. Geliştiriciler böylelikle “ilk uygulama” olma unvanını da ele geçireceklerini iddia etti.

sony-qx-lens-kamera-090913

Sony’nin IFA 2013’te tanıtımını yaptığı lens tarzı kameralar için uzaktan kumanda uygulamaları geliştirme arayüzü (API) de yayınlanmıştı. Böylelikle fotoğrafçılık uygulamaları da lens kameraların nimetlerinden yararlanabilecek. Ayrıca şu anda lens kameralarla kullanılabilen Sony PlayMemories Mobile uygulaması dışında yeni üçüncü taraf uygulamalarla da kontrol sağlanabilecek.

Popüler bir fotoğrafçılık uygulaması olan Camera360’ın duyurusu, Sony’nin kısıtlayıcı uygulaması yerine yeni alternatiflerin kısa süre içinde çıkabileceğini gösterdi. Camera360’ın sayesinde lens kameralarla çekilen kaliteli fotoğraflar daha rahat şekilde paylaşılabilir, ayrıca uygulamanın sunduğu filtreler yardımıyla çekilen fotoğraflar daha da etkileyici hâle getirilebilir.

Sony’nin lens tarzı kameraları akıllı telefonlarla çekilen fotoğraflardan daha kaliteli fotoğrafların çekilmesini amaçlıyor. Bir lens ve sensörden oluşan ve akıllı telefona tutturulan bu lens kameralar mobil cihazla Wi-Fi üzerinden bağlantı kuruyor. Lens donanımı görüntülerin yakalanmasını sağlarken akıllı telefon da kontrol işleminin yapılmasını sağlıyor.

Camera360’ın “Sony Camera” modu da içeren güncellemesinin QX10 ve QX100’ün piyasaya çıkmasının beklendiği eylül sonundan itibaren yayınlanması planlanıyor.

İlgili >> PR NewsWire

İLGİLİ HABERLER