Eğlence

ByteDance çevrimiçi müzik servisinin testlerine başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2019’un yükselen sosyal medya platformları arasında başı çeken TikTok, geçtiğimiz kasım ayı itibarıyla önemli bir kilometre taşını geride bırakmış ve App Store ile Google Play Store’da 1.5 milyar indirme sayısına ulaşmıştı. TikTok böylelikle oyun dışı kategoride bu seviyeye ulaşabilen üçüncü uygulama olmuştu. TikTok’un başarısıyla farklı alanlara yelken açma cesaretini bulan çatı şirketi ByteDance, bu konudaki planlarını uygulamaya koymaya devam ediyor.

ByteDance’in kendi çevrimiçi müzik platformunu kuracağına dair haberler uzun bir süre önce gündeme gelmişti. Şirket, aradan geçen dönemde platformunu sessiz ve derinden bir şekilde inşa etmişe benziyor. ByteDance’in Resso adını verdiği çevrimiçi müzik platformunun testleri Endonezya ve Hindistan’da başladı.

ByteDance’in Resso’yu test etmek için Endonezya ve Hindistan’ı tercih etmesine şaşırmamak gerekiyor. Şirketin yeni servisiyle özellikle gelişmekte olan pazarlarda Apple Music ve Spotify’a meydan okuması bekleniyor.

Moon Video Inc. tarafından geliştirilen Resso için şimdiden Hindistan merkezli T-Series ve Times Music gibi plak şirketleriyle anlaşma imzalanmış durumda. Ancak ByteDance’in küresel ölçekte başarı için Universal Music Group ve Sony Music Entertainment gibi plak şirketleriyle görüşmelerini devam ettirdiği söyleniyor.

bytedance ressoResso’da hâlihazırda kullanıcıları standart sayılabilecek bir arayüz karşılıyor. Bu arayüzde önerilen sanatçılar ve paylaşılabilen çalma listeleri bulunuyor.

Resso’yu rakibi sayılabilecek platformlardan ayıran özelliği ise topluluk yaklaşımı oluyor. Kullanıcılar bir şarkı çalarken aynı anda şarkıya eşlik eden bir videoyu ve ekranda akan şarkı sözlerini görebiliyor. Buna ek olarak, kullanıcıların şarkılara eşlik etmesi amacıyla kendi GIF animasyonlarını veya videolarını da platforma yüklemesi mümkün.

ByteDance Resso’ya erişim için iki farklı seçenek sunuyor

Resso’nun arayüzünde de, TikTok’un arayüzüne benzer şekilde kaydırma hareketleriyle dolaşmak mümkün oluyor. Resso’da kullanıcılar birbirlerinin kanallarına abone olabiliyor ve çalma listelerini Facebook, Instagram, WhatsApp veya başka platformlarda paylaşabiliyor.

ByteDance, çevrimiçi müzik platformu Resso’ya erişim konusunda Spotify’ınkine benzer bir model uyguluyor. Reklam dinlemeyi kabul edenler, Resso’ya ücretsiz olarak erişebiliyor. Reklamsız bir deneyim isteyenlerin ise aylık 119 rupi (9,74 TL) aylık abonelik ücretini ödemesi gerekiyor. Resso’nun katalogu şu an için pek geniş olmasa da, uzun vadede bu durumun değişmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER