Teknoloji

Anker’in geride kalan Black Friday satışlarıyla ilgili ilginç detay

anker

Geride bıraktığımız Black Friday döneminin etkileri hâlâ sürüyor. Kargo şirketleri ofislerinde biriken paketleri müşterilere ulaştırmaya çalışırken, alışveriş siteleri de müşterilerden gelen şikayetlere cevap vermeye çalışıyor. Anlaşılıyor ki, indirimlerle dolu geçen kasım ayında internet üzerinden yapılan alışverişler beklentinin çok üzerinden oldu. Anker de, yaptığı açıklamayla bu dönemin kendisi için de çok bereketli geçtiğini ortaya koydu.

Anker, beklentilerin üzerinde satış gerçekleştirdiğini açıkladı. Üstelik bazı ürünlerdeki satış adetlerinin ABD ve diğer ülkelerdeki satışın çok daha üzerinde gerçekleştiğini kaydetti. Özellikle robot süpürgeler en çok ilgi gören ürün gruplarından bir tanesi oldu.

Şirket, bunun dışında Bluetooth kulaklık, powerbank gibi kategorilerde de dikkat çekici satış performansı ortaya koydu. Bu ürün gruplarındaki Black Friday satış performansıyla Türkiye, ABD’yi bazı modellerde geride bıraktı.

Şirket, en dikkat çeken ürünlerden biri olan robot süpürgelerin Black Friday satışının da dikkat çekici boyutta gerçekleştiğini kaydetti. Türkiye’deki robot süpürge kategorisinde satış adetlerini beşe katlayarak pazardaki payını büyük oranda arttırdı.

Anker’in dikkat çeken ürünlerinden bir diğeri olan Soundcore Life Q10 kulaklık da bu seneki Black Friday’in en çok ilgi gören ürünlerinden biri oldu. BassUp teknolojisi, yüksek çözünürlüklü ses sertifikası, 20 metreye kadar kablosuz kapsama alanı, entegre mikrofonu, 60 saate varan çalma süresi ve AUX girişine sahip oluşuyla iyi bir performans sunan bu kulaklık modeli, Türkiye’deki tüketicinin ilgisini çekmeyi başardı. Tabii ki, bunda kulaklıktaki büyük indirimin de etkisi oldu.

Sadece Hepsiburada’da Black Friday satışına sunulan Anker Soundcore Life Q10, 5 günlük Black Friday dönemindeki satış adetleriyle ABD’de Amazon’u bile geride bıraktı.

Bu seneki Black Friday etkinliğinde bekledikleri ilgiden ve gerçekleşen satış performansıyla ilgili olarak görüş belirten Anker Türkiye ve Orta Asya Ülke Müdürü Cem Bodur, “BT kulaklık, Robot Süpürge, Powerbank ürünlerimizde gerçekleşen satış performansı beklentimizi fazlasıyla karşıladı. Türkiye’de tüketicinin bu ürünlerimize olan yoğun talebi bizi elbette sevindirdi. Anker olarak, tüm ürün gruplarında olduğu gibi robot süpürge ve kulaklık modellerimizde de iddialıyız. Bu verilerle birlikte Türkiye?deki agresif satış planlarımızda ne kadar haklı olduğumuzun teyidini almış olduk.” dedi.

İLGİLİ HABERLER