Eğlence

TikTok’un sahibi Spotify’a meydan okumaya hazırlanıyor

tiktok

TikTok son zamanların en popüler sosyal platformları arasında yer alıyor. Ancak platformun sahibi ByteDance, gözünü daha yüksek hedeflere dikmişe benziyor. Bloomberg‘de yer alan habere göre, ByteDance Spotify ile rekabet edecek bir çevrimiçi müzik servisi üstünde çalışıyor.

ByteDance‘in yeni servisine erişimin ücretli olacağı, ilk durak olarak ise gelişmekte olan ülkelerin seçileceği söyleniyor. Spotify ve Apple Music‘in giriş yapmadığı ve diğer servislerin de tutunma sağlayamadığı ülkelerin hedef kitlesini oluşturduğu belirtilirken, Hindistan’ın iki büyük şirketi Times Music ve T-Series ile gerekli anlaşmaların yapıldığı ifade edildi.

ByteDance hâlihazırda TikTok ve Çin’deki muadili Douyin ile çevrimiçi müzik pazarının parçaları arasında bulunuyor. Uygulamaların müzik endüstrisinin üstündeki etkileri de tahmin edilenden çok daha yüksek durumda. Örneğin, son zamanların popüler şarkılarından “Old Town Road”, ilk olarak TikTok’taki bir takip üstüne geliştirildi. ByteDance’in yeni servisinin Asya’daki en önemli rakipleri ise YouTube ve Tencent’in QQ Music’i olacak gibi görünüyor.

ByteDance son zamanlarda agresif bir genişleme politikası izliyor. Şirket, kısa süre önce Flipchat adını taşıyan uygulamasını faaliyete geçirmişti. Bir mesajlaşma uygulaması olan Flipchat, yazılı ve görüntülü sohbetleri sosyal ağlara benzer bir akışta buluşturuyor. Platformda kullanıcılar farklı içerikleri tıpkı bir sosyal ağdaymış gibi tartışabiliyor.

ByteDance Spotify ile rekabete girmeyi amaçlasa da, hazırladığı uygulama tam olarak Spotify’ın klonu olmayacak gibi görünüyor. TikTok ve Flipchat’in sosyal yapıları, ByteDance’in yine aynı çizgide yürüyeceğini düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER