Manşetler

Buluttan: Hava durumuna “sosyal” boyut

buluttan

Eskiden hava durumunu takip etmek için televizyon ve radyoda haber bültenlerinden sonra yayınlanan hava durumu bültenlerini takip etmek gerekiyordu. Ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte önce internetten daha sonrasında da mobil uygulamalar üzerinden hava durumunu takip etmek kolaylaştı. Artık akıllı telefonlar sayesinde hava durumu bilgilerini detaylı ve anlık biçimde öğrenmek mümkün oluyor. Ancak telefonlardaki yerleşik uygulamalara ek olarak, üçüncü taraf uygulamalar da hava durumuna dair daha farklı detayları öğrenmeyi sağlıyor. Buluttan da bu gruptaki uygulamalardan biri. Bu yazımızda Buluttan uygulamasıyla ilgili yorumlar ve bilgiler yer alıyor.

Buluttan için “sosyal hava durumu uygulaması” şeklinde bir tanımlama kullanılıyor. Twitter’daki “buluttanbildiriyor” rumuzlu hesaptan doğan uygulama, özündeki sosyalliği kullanıcılarına yansıtmayı başarıyor. Uygulama sayesinde kullanıcılar bulundukları konumun saatlik ve bir haftalık hava durumu tahminini görebiliyor. Ancak işin sosyal boyutunu kullanıcıların da hava durumu raporlamasına katkıda bulunması sağlıyor. Buluttan’ın kullanıcıları bulundukları konumda havanın nasıl olduğunu diledikleri takdirde yorum ve fotoğraf da ekleyerek uygulamada paylaşabiliyor. Paylaşılan bu bilgiler, uygulamadaki canlı harita üzerinde görülüyor. Canlı Harita’yı görmek için uygulamada ekranın sağ üst köşesinde bulunan konum ikonuna dokunmak yeterli oluyor.

Ekranda hava durumu görüntülenen konumun adı da sol üst köşede yazıyor. Kullanıcılar buraya dokunduklarında güncel konumun yanı sıra evlerinin ve iş yerlerinin olduğu yerdeki hava durumunu görebiliyor. Bu iki konuma ek olarak, sık gidilen bir yer de favori konum olarak hızlı erişim seçenekleri arasına eklenebiliyor.

Buluttan’ın güzel yönlerinden birisi de kullanıcılara evlerinin, iş yerlerinin ve favori olarak belirledikleri konumların hava durumlarıyla ilgili olarak kısa raporlar sunması. Bu raporlar günün başlangıcında görülüyor. Oldukça kısa olan raporlarda sıradan olmayan ve eğlenceli ifadelerin de kullanıldığını belirtmekte fayda var.

Buluttan kullanıcılarına bildirim de gönderiyor

Kullanıcılar diledikleri takdirde Buluttan’dan ev, iş ve favori konumlarının hava durumları için bildirim alabiliyor. Bu bildirimlerde günlük tahminin yanı sıra uyarılara da yer veriliyor. Bunlara ek olarak, hava durumu uzmanlarının paylaşımları da Buluttan’ın kullanıcılarına örnek olarak gönderiliyor.

Buluttan, oldukça “yerli” bir hava durumu uygulaması. Kullanıcılardan gelen güncel bilgileri de gösteren uygulama, hava durumu takibi konusuna farklı bir soluk kazandırıyor.

Buluttan: App Store  Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER