Manşetler

Broadcom Qualcomm’un peşini bıraktı

broadcom qualcommBroadcom Qualcomm’u satın almak için geçtiğimiz yılın sonlarından bu yana yoğun bir çaba sarfediyordu. Ancak ABD Başkanı Donald Trump’ın Qualcomm ve Broadcom arasında yapılacak olası bir satın anlaşmasının ulusal güvenlik nedeniyle veto edileceğini açıklaması, Broadcom’u hayalinden vazgeçmek zorunda bıraktı.

Trump, konuya ilişkin resmi bir emir yayınlamıştı. Resmi emirde, Singapur merkezli Broadcom’un Amerikan Qualcomm’un kontrolünü ele geçirmesinin ABD’nin ulusal güvenliği için bir tehdit oluşturabileceğine dair “güvenilir kanıtların” olduğu iddia edilmişti.

Broadcom, Beyaz Saray tarafından yayınlanan karara ilk etapta yüksek tondan karşı çıkmış ve olası bir satın almanın ABD’nin ulusal güvenliği için bir tehdit yaratmayacağını savunmuştu. Ancak Trump yönetiminin kararı, Broadcom’un önünde süreci yargıya taşımak dışında bir yol bırakmamıştı. Bloomberg’de yayınlanan bir haberde ise olası anlaşmanın ABD Yabancı Yatırım Komitesi tarafından incelendiği ve ulusal güvenliğe tehdit yönündeki kararın iki şirkete de iletildiği belirtildi. Broadcom tarafından yapılan son açıklamada ise hayal kırıklığına rağmen alınan karara uygun olarak davranılacağı ifade edildi.

Broadcom Qualcomm için ilk teklifini geçtiğimiz kasım ayında vermişti. 130 milyar dolarlık bu teklifin reddedilmesine rağmen geri adım atmayan şirket, Qualcomm’un sahibi olmak için teklif ve girişimlerini sürdürmüştü. Eğer anlaşma gerçekleşseydi, Broadcom ve Qualcomm’un birleşmesinden doğan yapı dünyanın en büyük üçüncü yonga üreticisi olacaktı.

İLGİLİ HABERLER