Teknoloji

Broadcom’un Qualcomm’u satın alma çabasına Trump engeli

donald trump facebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

donald trumpABD Başkanı Donald Trump, yayınladığı bir emir ile Broadcom’un Qualcomm’u satın alma hayallerini suya düşürdü. Trump, Broadcom ve Qualcomm arasında yapılacak herhangi bir anlaşmanın ulusal güvenlik gerekçesiyle veto edileceğini belirtti. Emirde Singapur merkezli Broadcom’un Amerikan Qualcomm’un kontrolünü ele geçirmesi durumunda bunun ABD’nin ulusal güvenliğine ciddi bir tehdit olacağına dair somut kanıtların bulunduğu belirtildi.

Broadcom son birkaç aydır Qualcomm’u satın almak için çalışsa da, birbirinden farklı engellerle karşılaşıyor. Şirket son olarak yönetim kurulunu ele geçirerek Qualcomm’un sahibi olmayı denemeye hazırlanıyordu. Ancak Trump’ın kararı, bu girişimi de şimdiden beyhude hâle getirdi.

Broadcom’un Trump veya ABD Adalet Bakanlığı’nın olası vetosunu beklediği ve bundan kaçınmak için önlemler almaya çalıştığı düşünülüyor. Trump daha önce de Çin hükümetine ait olan Canyon Bridge isimli fonun yonga üreticisi Lattice’i satın almasını veto etmişti. Dolayısıyla ABD Başkanı’nın konuya dair duruşuna pek fazla şaşırmamak gerekiyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Broadcom genel merkezini Singapur’dan ABD’ye taşımak için hazırlık yapıyor. Konuya dair çalışmaların 3 Nisan itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Taşınmanın gerçekleşmesiyle birlikte Broadcom’un Trump’ın kararına karşı mücadeleye başlaması öngörülüyor. Şirket tarafından Beyaz Saray’dan gelen açıklamaya karşı yayınlanan duyuruda, taşınma süreci tamamlanmadan Qualcomm’u satın alma gibi bir planın bulunmadığı belirtiliyor.

Ancak taşınmak da Broadcom’un Qualcomm’u satın alması için yeterli olmayacak gibi görünüyor. Donald Trump, iki şirkete de süreçten vazgeçmelerini tavsiye ederek yapılacak değişikliklerin de kararını değiştirmeyeceğinin ipucunu verdi.

İLGİLİ HABERLER