Teknoloji

Brian Krzanich Intel CEO’luğundan istifa etti

brian krzanichIntel bir açıklama yayınlayarak CEO Brian Krzanich’in görevinden ayrıldığını duyurdu. Açıklamada Krzanich’in istifasının hemen yürürlüğe girdiği belirtilirken, şirketin mali işler şefi (CFO) Robert Swan’in geçici olarak CEO’nun sorumluluklarını üstleneceği ifade edildi.

Şirketin duyurusunda CEO’nun istifa gerekçesi hakkında da bilgi verildi. Krzanich’in bir şirket çalışanıyla geçmişte bir duygusal ilişkiye girdiği bilgisinin yönetim kuruluna ulaştığı ve bunun ardından başlatılan incelemenin sonucunda Krzanich’in istifasının talep edildiği belirtildi. Söz konusu incelemeye hem şirket içinden hem de şirket dışından hukukçuların ve danışmanların dahil olduğunun altı çizilirken, Krzanich’in şirketin tüm yöneticilerine uygulanan “yakın ilişkiye girmeme” politikasına aykırı davrandığı ifade edildi.

Intel’in açıklamasında, Krzanich’in istifasının “tüm çalışanların Intel’in değerlerine saygılı olması ve şirketin iş ahlakı ilkelerine uyması gerektiğini göstermek” amacıyla vakit kaybetmeden kabul edildiği vurgulandı. Yönetim kurulunun Krzanich’in halefini bulmak için hemen çalışmalara başladığı belirtilirken, bu süreçte hem şirket içi hem de şirket dışı adayların değerlendirileceği ifade edildi.

Uzun yıllardır Intel’in üst düzey yönetiminde görev yapan Brian Krzanich, 2013’ün mayıs ayında CEO koltuğuna oturmuştu. 1982’den bu yana Intel’de görev yapan Krzanich’in şirketin internet sitesindeki biyografisi de istifanın ardından kaldırıldı.

İLGİLİ HABERLER