Teknoloji

Bose Sleepbuds II gelişmiş tasarım ve yeni pil teknolojisiyle geliyor

bose sleepbuds ii

Bose bundan neredeyse bir yıl önce pil problemleri nedeniyle Sleepbuds’ın üretimini sonlandırmıştı. Uykuya dalmaya ve “iyi” uyumaya yardımcı olan kulaklıkla ilgili alınan bu karar, pek çok kullanıcıyı üzmüştü. Gece yatarken kulağı rahatsız etmeyecek şekilde tasarlanan ve uykuyu kolaylaştıracak bir içerik kütüphanesi bulunan kulaklığın macerası kaldığı yerden devam edecek. Bose Sleepbuds II, 6 Ekim’de 249.95 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Kulaklık için ön sipariş dönemi ise şimdiden başladı.

Sleepbuds II’in tasarımını “ultra hafif” olarak tanımlayan Bose, kulak uçları için gece boyunca konfor sağlayacak yeni bir tasarıma geçiş yaptı. Dış sesleri engelleyecek şarkılardan oluşan kütüphanedeki içerik sayısı ise 35’e çıkarıldı.

Bu tarz niş bir ürün için 250 doların yüksek bir meblağ olduğu söylenebilir. Ancak Bose, Sleepbuds II’nin özenli bir araştırma ve mühendislik çalışmasının ürünü olduğunu vurgulayarak bu fiyatın makul olduğu mesajını veriyor.

bose sleepbuds iiBose’nin sağlık biriminin başındaki isim olan Steve Romine, Sleepbuds II’nin şirketin tescilli ses maskeleme teknolojisindeki ilerlemelerden yararlandığını belirtti. Romine, sesi tamamen engellemek yerine baskılamanın uyku için daha iyi olduğunun da altını çizdi. Bose, Sleepbuds II’nin daha iyi uykuya olan katkısını ölçmek için düzenli olarak araştırmaların yapıldığını da vurguladı.

Yenilenen Bose Sleep uygulamasında ses maskeleme için 14 adet seçenek bulunuyor. Uygulama, uyku öncesinde kullanıcıların stres seviyesini azaltmak adına da 15 adet “doğa sesi” seçeneği barındırıyor.

Sleepbuds II’nin her bir kulak topuzu, 0.25 inç derine iniyor. Böylelikle yan yatarak uyuyanlar, kulaklık yatakla aralarında sıkışsa bile rahatsızlık hissetmiyor. Sürtünme önleyici kaplama da kulaklığın yastık kılıfına sürtününce ses çıkarmasını engelliyor. Sleepbuds II, telefonla daha dengeli bir bağlantı için gelişmiş antenler taşıyor.

Bose Sleepbuds II yeni bir batarya teknolojisi kullanıyor

İlk nesil Sleepbuds’ın en önemli sorunlarından birisi pil ömrüydü. Bose, Sleepbuds II için kullanılan yeni NiMH bataryayla bu sorunun ortadan kalktığını ve pil ömrünün 10 saate çıktığını belirtti. Şarj kutusuyla Sleepbuds II’nin toplam pil ömrü 30 saate çıkıyor. Sleep App’teki 10 şarkının yüklenebildiği kulaklık, suya ve terlemeye karşı IPX4 sertifikasına sahip.

Bose eylül ayında Sleepbuds II dışında başka duyurular da yaptı. Şirket QuietComfort Earbuds, Sport Earbuds ve yeni Frame gözlükler gibi ürünleri de gözler önüne çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER