Ulaşım

BMW yeni elektrikli otomobilini çölde test etti

bmw inext
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BMW, 2021’in sonuna kadar bir milyon elektrikli otomobilinin yollarda olmasını hedefliyor. Şirketin iNext isimli crossover’ı da bu hedefin gerçekleşmesi için en önemli araçlardan biri olarak değerlendiriliyor. BMW, hâlâ kamuflajlar içindeki iNext prototipinin sıcak hava koşullara dayanıklılığını Afrika’nın güneyindeki Kalahari Çölü’nde test etti.

Alman otomotiv devi, çöl testinde iNext’in sıcağın yanı sıra toza, kuma ve diğer zorlu yol koşullarına olan direncini de ölçmeye çalıştı.

iNext bir süre önce İsveç’te dondurucu hava koşullarına karşı test edilmişti. Artık üretime biraz daha hazır hâle gelmiş gibi görünen otomobilde farların büyümesi dikkat çekiyor. Ön ızgara da oldukça büyüğe benziyor. Ancak kamuflaj nedeniyle bu konuda kesin bir yargıda bulunmak pek kolay görünmüyor.

BMW’nin iNext’in “tuhaf” olarak tanımlanabilecek “çokgen” şekilli direksiyonundan vazgeçmesi beklenmiyor. Samsung’la yapılan işbirliği çerçevesinde 5G desteğine sahip olan otomobilin performansına dair veriler ise şimdilik gün yüzüne çıkmış değil.

BMW iNext üretimine 2021’de Dingolfing’deki fabrikasında başlamayı planlıyor. Bir taraftan da farklı elektrikli otomobil modelleri üzerinde çalışmaya devam eden şirket, Concept i4 sedan’ını Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilemeyi planlıyordu. Ancak fuarın koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmesinin ardından BMW’nin kendisine başka bir sergi sahası bulması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER