Teknoloji

Twitter, Facebook, Instagram ve YouTube’a sorunsuz erişim sağlanıyor

twitter erişim problemi android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dün gece saatlerinden itibaren erişim problemi yaşanan Twitter, Facebook, Instagram ve YouTube gibi popüler sosyal medya ve içerik paylaşım ağlarına erişim yeniden sorunsuz şekilde sağlanmaya başladı. Öte yandan Messenger ve WhatsApp gibi popüler anlık mesajlaşma uygulamaları da eski hızında çalışıyor gibi görünüyor.

Üç farklı mobil operatör üzerinden, aynı zamanda Turkcell Superonline üzerinden yaptığımız denemelerde bu servislerin web sitelerine ve mobil uygulamalarına sorunsuz şekilde erişilebildiğini görüyoruz.

Perşembe gecesi 23.30’dan itibaren yukarıda saydığımız servislere erişimde yavaşlama veya tamamen ulaşamama durumu gözlenmeye başlamıştı. İdlib’de meydana gelen ve 33 askerimizin şehit olduğu saldırının ardından servislere erişimde sıkıntılar gözlenmeye başlamıştı.

Erişim probleminin yaşanmasının ardından VPN uygulamaları ve servisleri yeniden ilgi görür hâle geldi. Google’da en çok aranan terimlerin başında VPN ve onunla ilgili kavramlar yer alırken, App Store ve Google Play üzerinden de çeşitli VPN uygulamalarının indirme trafiği yükseldi.

Teknoblog olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Yaralanan askerlerimize de acil şifa dileklerimizi iletiyoruz. Milletimizin başı sağolsun.

İLGİLİ HABERLER