Ulaşım

BMW i3 elektrikli otomobilin menzili artıyor

bmw i3Elektrikli otomobil BMW i3, 2017 ile birlikte daha uzun bir menzile sahip olacak. Otomobilin yeni modellerinde bulunacak bataryanın kapasitesinin yüzde 50 oranında artırılmasıyla birlikte aracın menzili 129 kilometreden 184 kilometreye çıkacak. Daha yoğun lityum iyon bataryalar sayesinde batarya paketinin boyutunda herhangi bir değişiklik yapmadan kapasite, 22 kWh’den 33 kWh’ye yükselebilecek.

650 cc iki silindirli benzinli motorla bataryasını uzun yolculuklar süresince şarj edebilen Range Extender modelindeki yakıt tankı da biraz daha büyüyecek ve kapasitesi 7.1 litreden 9 litreye çıkacak. BMW, 2017 model i3’ün Range Extender versiyonunun tam dolu bir şarjla kaç kilometre yol gidebileceği konusunda şimdilik bir açıklama yapmadı. Otomobilin bir önceki versiyonu, tam dolu bir şarj ve yakıt tankıyla 240 kilometre yol gidebiliyor.

Daha hızlı şarj desteği sayesinde otomobilin bataryası ikinci seviye bir şarj ünitesinde 4,5 saatte doldurulabiliyor. Eski modelde bu süre 3,5 saat olsa da, pil kapasitesindeki yüzde 50 artış da göz önüne alınınca kWh tabanında hızın arttığı görülüyor. 50kW DC hızlı şarj teknolojisi ise i3’ün 40 dakikada yüzde 80 şarj doluluk oranınına ulaşmasını sağlıyor. Eski versiyonda bu süre 65 dakikaydı.

İLGİLİ HABERLER