Ulaşım

Yeni BMW i3 Türkiye’de yollara çıkıyor

bmw i3 (120 ah)

Piyasadaki en popüler elektrikli otomobillerden biri olan BMW i3, artan batarya kapasitesiyle daha uzun menzil performansı sunuyor. i3 (120 Ah) olarak adlandırılan yeni modelde yeni nesil yüksek voltajlı piller bulunuyor. Böylelikle pil hücre kapasitesini 120 amper saate yükseliyor ve menzil kapasitesi de 260 kilometreye ulaşıyor. BMW’den verilen bilgiye göre, kullanım tarzına göre bu mesafe 330 kilometreye kadar çıkabiliyor.

Yeni i3’te her biri on iki lityum-iyon depolama hücresine sahip, sekiz modülden oluşan bir batarya bulunuyor. Böylelikle bir önceki nesile kıyasla yüzde 30 oranında bir menzil artışı sağlanıyor. BMW’nin eDrive teknolojisiyle birlikte gelen otomobil, 170 bg güç sunan elektrikli motoruyla 0’dan 100 km/s hıza 7.3 saniye içinde ulaşıyor. Sessiz bir sürüş deneyimi yaşayan eDrive teknolojisi, emisyonsuz olmasıyla da daha çevreci bir sürüşe imkan sağlıyor.

Hızlı şarj istasyonlarından yapılan dolum işlemlerinde otomobilin bataryası 40 dakika içinde yüzde 80 doluluk oranına ulaşabiliyor. BMW, kısa şarj süresinin şehir içi kullanımı kolaylaştırdığına dikkat çekiyor.

Yeni BMW i3’te yenilenen donanım ve teknolojilerini bulmak da mümkün. Otomobilin Edition Electric seçeneğiyle kablosuz şarj, Apple CarPlay, HiFi by Harman Kardon Ses Sistemi ve yüksek çözünürlüğe sahip ekrandan iDrive dokunmatik kontrol konseptine olanak sağlayan Professional Navigasyon Sistemi gibi özellikleri sürücülerine standart olarak sunuluyor.

Anahtarsız giriş ve kilitlemeyi mümkün kılan Konfor Erişim Sistemi de otomobilin standart özellikleri arasında bulunuyor. BMW i Mavisi deri direksiyon, BMW i Mavisi dikişli koltuklar, Andesite Gümüş İç Kaplama ile gösterge panelindeki ve kapı alanlarında bitki kenafından yapılan kaplamalar, Edition Electric seçeneğinin dikkat çeken diğer özellikleri arasında yer alıyor. Adaptif LED far teknolojisinin opsiyonel olarak sunulduğu otomobilde Park Asistanı ise standart özellikler grubunda bulunuyor.

BMW i3 (120 Ah) Türkiye’de satışa sunuldu

BMW i3 (120 Ah) sahipleri, ChargeNow kartıyla birlikte Eşarj’ın sunduğu ortak şarj hizmetlerinden yararlanabilecek. Buna ek olarak, i3 (120 ah) sahiplerine 100 TL’lik ücretsiz kullanım hakkı da  sağlanıyor. BMW i sahipleri için geçerli olan ve şarj süresini önemli ölçüde azaltan BMW i Wallbox ise kullanıcıların talep ettiği yere ücretsiz olarak kurulmaya devam ediyor. Mavi şarj kablosu da otomobille birlikte hediye ediliyor.

BMW i3 (120 Ah) 407 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla Borusan Otomotiv Yetkili Satıcılarında satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER