Ulaşım

BMW 7 Serisi de elektrikli döneme geçiyor

bmw 7 serisi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BMW, amiral gemisi olarak konumlandırdığı 7 Serisi otomobillerinde yeni nesille birlikte elektrikli motor seçeneği sunacağını açıkladı. 2019’da güçlü bir finansal performans sergilediğini belirten Alman otomotiv devi, hâlihazırda devam eden küresel koronavirüs krizinin sektör üstünde büyük bir etki yapmasının öngörüldüğünün altını çizdi.

BMW, tüm modellerinde elektrikli motor seçenekleri sunma planını daha önce açıklamıştı. Ancak bazı ülkelerde dizel ve benzinli motor kullanımına 2035 itibarıyla yasak gelecek olması, BMW’nin çalışmalarını hızlandırması açısından önem taşıyor.

BMW 7 Serisi’nin elektrikli modeline dair detaylar şu an için belirsizliğini koruyor. Şirketten yapılan açıklamada seride benzinli, dizel ve hibrit motorlu seçeneklerin de bulunacağı da belirtildi. Alman otomotiv devi, yeni 7 Serisi için “Seçme Gücü” sloganını kullanacak.

BMW 7 Serisi’nin elektrikli modelinde şirketin beşinci nesil elektrikli yürüyen aksamı yer alacak. Şirketin bu modelle birlikte otonom sürüş planları konusunda da daha önemli adımlar atması bekleniyor.

BMW 7 Serisi için iki elektrikli seçenek sunulabilir

Daha önce çıkan haberlerde BMW’nin 7 serisinde i7 ve i7s adını taşıyan iki elektrikli seçenek sunabileceği iddia edilmişti. i7’nin 100 kWh kapasiteli bir bataryaya ve 550 hp güç üreten bir motora sahip olması bekleniyor. i7s’te ise 120 kWh kapasiteli pil ve 670 hp güç üreten bir motorun bulunacağı konuşuluyor. Her iki modelin de yaklaşık 580 kilometre menzile sahip olacağı iddia ediliyor.

BMW 7 Serisi için hazırlanan elektrikli modellerden önce iX3, iNext ve i4 modelleri yola çıkacak. Her üç otomobilin de 2021’de satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER