Teknoloji

Bluesky direkt mesaj özelliğini kullanıma sundu

bluesky

Hayatına Twitter’ın bir iç projesi olarak başlayan açık kaynaklı sosyal medya platformu Bluesky, X ve Threads ile rekabetinde kendisine avantaj sağlayabilecek yeni bir özellik kazandı. Bir süre önce kapılarını tüm kullanıcılara açan platform, direkt mesajlaşma özelliğini de sunmaya başladı. Şirket bu planını kısa süre önce açıklamıştı.

Şirket resmi blogundan yaptığı açıklamayla mesajlaşma özelliğinin hem uygulamada hem de web sitesinde mevcut olduğunu duyurdu. Varsayılan ayar kapsamında kullanıcılar takip ettikleri kişilerden mesaj almasına izin veriyor. Ancak ayarlar “herkesten” mesaj alabilecek veya “hiç kimseden” mesaj almayacak şekilde değiştirilebiliyor.

Bluesky’ın DM özelliği şu an için oldukça basit bir yapıda. Kullanıcılar birbirlerine sadece yazılı mesajlar gönderebiliyor. Ancak medya gönderimi, grup sohbeti ve uçtan uca şifreleme gibi özellikler için çalışmaların devam ettiği söyleniyor.

O zamana kadar şirket, spam veya taciz soruşturması gibi “kesinlikle gerekli” olduğunda bazı durumlarda kullanıcıların mesajlarına erişebileceğini belirtiyor. Konuyla ilgili blog yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Nadir durumlarda Bluesky moderasyon ekibinin, spam veya koordineli taciz gibi daha geniş istismar kalıplarını araştırmak için DM’lerinizi açması gerekebilir. Bu yalnızca Bluesky’yi güvende tutmak için kesinlikle gerekli olduğunda yapılacaktır. Erişim son derece sınırlıdır ve dahili olarak takip edilmektedir.”

Bluesky hassas bilgilerin paylaşımına uygun değil

Dolayısıyla, diğer birçok sosyal platform gibi Bluesky DM’ler de muhtemelen hassas bilgilerin paylaşılması için ideal bir alan değil. Ancak mesajlaşmanın eklenmesi, hizmette daha fazla bağlantı kurmayı ve kamuya açık olmayan görüşmeler yapmayı ümit eden kullanıcılar için muhtemelen hoş bir haber olarak tanımlanabilir.

İLGİLİ HABERLER