Teknoloji

Blackpink yeni videosuyla YouTube’da rekor kırdı

blackpink youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Güney Koreli müzik grubu BTS’nin “24 saat içinde en fazla izlenen YouTube videosunun sahibi” olma unvanını Güney Koreli başka bir müzik grubu ele geçirdi. Variety’de yer alan habere göre; Blackpink, “How You Like That” isimli şarkısının videosuyla YouTube üzerinde 24 saat içinde 82.4 milyon izlenme sayısına ulaştı.

BTS’nin geçtiğimiz yıl yayınladığı “Boy with Luv” videosu YouTube üzerinde 24 saat içinde 74.6 milyon izlenme sayısını görmüştü. Blackpink’in yeni videosu 30 saat içinde 94 milyon izlenme sayısına ulaşırken, 100 milyon barajını da kısa sürede aştı. Videonun mevcut izlenme sayısı 141 milyon civarında.

Blackpink daha önce de “Kill This Love” videosuyla 100 milyon izlenme sayısına en kısa sürede ulaşan video unvanını ele geçirmişti. Ancak bu izlenmelerin bir kısmının reklamlar üzerinden sağlanması üzerine YouTube geçtiğimiz eylül ayı itibarıyla reklamları izlenme sayısı içinde saymayı bırakmıştı. Dolayısıyla grubun son başarısının gerçeği daha iyi yansıttığı söylenebilir.

Hesaplama değişikliğine rağmen yaşanan artışa çok şaşırmamak gerekiyor. Öncelikle Güney Koreli pop yani K-Pop gruplarının hayranlarının sosyal medyada ne kadar aktif olduğunu unutmamakta fayda var. Bu kitlenin koronavirüs salgını döneminde evde daha çok vakit geçirirken biraz daha aktif hâle geldiği de söylenebilir.

Blackpink önemli sayılabilecek bir YouTube rekorunun yeni sahibi olsa da, bu rekorun el değiştirmesinin biraz uzun sürdüğü söylenebilir. Bu durum YouTube’a olan ilginin azaldığı anlamına gelmiyor. Ancak başka bir videonun Blackpink’in unvanını ele geçirmesi biraz daha zorlaşmışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER