Teknoloji

Blackmagic Design, iPad için yeni bir DaVinci Resolve düzenleme paneli sundu

blackmagic design davinci resolve ipad

Blackmagic Design, profesyonel video düzenleme yazılımı DaVinci Resolve’u iPad’lere özel bir düzenleme paneli ile taşıyacağını duyurdu. 2022 yılında iPad için geliştirilmeye başlanan bu yazılım, çoklu dokunmatik giriş ve Apple Pencil desteği sunuyor. Ancak şirket, bazen özel olarak tasarlanmış donanımların yerini hiçbir şeyin tutamayacağını belirtiyor.

iPad için özel tasarım: Micro Color Panel

Geçtiğimiz cuma günü Blackmagic, iPad için özel olarak tasarlanmış olan DaVinci Resolve Micro Color Panel‘in tanıtımını yaptı. Bu yeni panel, yaklaşık bir bilgisayar klavyesi büyüklüğünde ve mayıs ayında dünya genelinde satışa sunulacak. Panel, 495 dolar fiyat etiketiyle, şirketin diğer renk panellerine kıyasla oldukça uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Micro Color Panel, bir iPad Pro montaj yuvasına sahip ve Bluetooth veya USB-C üzerinden bağlantı kurabiliyor. Diğer büyük Blackmagic panellerinden daha küçük olan bu panel, üç ağırlıklı izleme topu ve gölgeler, yüksek ışıklar, kontrast ve orta tonlar gibi ayarları düzenlemek için kullanılan 12 kontrol düğmesi içeriyor. Bu özelliklerle, panel profesyonel bir kullanım hissi vermeyi başarıyor.

blackmagic design davinci resolve

Panelin sağ ve sol taraflarında, normalde yalnızca daha büyük Mini ve Advanced panellerinde bulunan kontroller mevcut. Blackmagic, editörler için tanıdık bir düzen sağlamak amacıyla birçok kontrolü büyük panellerdekiyle aynı pozisyona yerleştirdiğini belirtiyor. Bu da kullanıcıların yeni panele alışmasını kolaylaştırıyor.

Yeni Micro Color Panel, firmanın 895 dolar fiyat etiketli Micro Panel modelinden daha uygun fiyatlı. Eski model gibi üç ağırlıklı izleme topuna ve 12 kontrol düğmesine sahip olmasına rağmen, yalnızca USB-C üzerinden bağlanabiliyor ve iPad yuvası bulunmuyor.

Blackmagic Design CEO’su Grant Petty, eski Micro Panel modelinin kompakt bir renklendirme paneli arayan müşteriler arasında popüler olduğunu söyledi. Petty, daha taşınabilir ve uygun fiyatlı bir çözüm tasarlamak istediklerini ekledi. Ayrıca şirket, kullanıcıların yeni bir dil öğrenmek zorunda kalmamaları için yerelleştirilmiş sürümleri birden fazla dilde sunmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER