Manşetler

1 milyar dolarlık yatırım alan BlackBerry’de Thorsten Heins dönemi kapandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry ile Fairfax Financial arasındaki iyi niyet anlaşması gün itibarıyla sona ererken, sürecin tamamlanması pek çok kişinin öngörülerinden farklı bir biçimde gerçekleşti. BlackBerry’nin 4.7 milyar dolar karşılığında Fairfax Financial’a satışı gerçekleşmezken, aralarında Fairfax’in de bulunduğu bir yatırımcı grubunun şirkete 1 milyar dolarlık bir yatırım yaptığı açıklandı.

blackberry-logo-180613

Bu yatırım BlackBerry’nin üst düzey yönetiminde de radikal değişiklikleri beraberinde getirdi. 2011’in ocak ayında göreve gelen CEO Thorsten Heins koltuğunu John S. Chen’e devrederken, Chen’in ”geçici” olarak bu pozisyona getirildiği belirtildi. Gelen haberlerin ardından BlackBerry’nin hisseleri henüz piyasalar açılmadan önce yapılan işlemlerle yüzde 18.5 oranında geriledi.

BlackBerry’nin yeni CEO’su Chen ise oldukça güçlü referanslarıyla dikkat çekiyor. Sybase’in yeniden toparlanmasında önemli bir rol oynayan Chen’in mobil sektöründeki kurumsal tecrübesiyle BlackBerry’nin gelecek planlarına ciddi bir katkıda bulunacağı düşünülüyor.

İlgili >> The Globe and Mail

İLGİLİ HABERLER