Teknoloji

BlackBerry ve Samsung’dan Android cihazlarının güvenliği için ortaklık

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry-ceo-john-chen-111114

Bu hafta içinde ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenen bir kurumsal etkinlikte BlackBerry Android telefonlara yeni bir güvenlik seviyesi sunacak iş ortaklığının duyurusunu gerçekleştirdi. Gelecek yılın başlarında faaliyete başlayacak olan bu yeni program BlackBerry’nin uçtan uça şifreleme sistemini Samsung’un Knox sistemine entegre edecek, ayrıca yeni şifreleme standartlarını ve desteğini programa ekleyecek.

Böylelikle Samsung BlackBerry’nin kurumsal dünyada çok tercih edilmesinin sebebi olan en iyi güvenlik uygulamalarından yararlanma fırsatı bulacak. Ayrıca yeni program Android’de karşılaşılan, aralarında cihazdaki zararlı yazılıma karşı verileri korumayı sağlayan özel mekanizmaların da bulunduğu çeşitli güvenlik zorluklarıyla mücadele etme adına bazı özellikler ekleyecek.

Samsung cihaz güvenliğini kurumların ve devlet kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye getirmek için yoğun bir çalışma yürütüyor. BlackBerry ile girişilen iş ortaklığı da bunun bir parçası olma özelliğini taşıyor. Bu yılın başlarında bazı Samsung cihazları Amerikan devletinin kullanımı için “güvenli” onayını almıştı. Ancak geçtiğimiz ay yayınlanan bir hassasiyet raporunda mevcut Knox sistemi tamamen riske atılmış olarak tanımlanmıştı.

Öte yandan BlackBerry için de bu iş ortaklığı yeni bir taktik denemesi niteliğini taşıyor. Cihaz satışları düşen şirket alternatif faaliyetlerle gelir elde etmeye çalışıyor. Kurumsal taraftaki işbirlikleri de bu strateji de önemli bir yer tutuyor.

Samsung yöneticisi Injong Rhee konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada Samsung Knox’un güvenli mobil çözümleri kurumlara ulaştırmaya odaklandığını, BlackBerry’nin BES12 sistemi sayesinde müşterilere Android cihazlarında ihtiyaç duydukları genişletilmiş güvenlik seviyesini sağlamak için daha fazla seçenek sunacaklarını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER