Manşetler

BlackBerry’nin yeni tableti aslında bir Samsung Galaxy Tab S

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry-secutablet-160315

BlackBerry’nin Samsung ile yürütmekte olduğı iş ortaklığı yepyeni bir tabletin doğuşuna vesile oldu. Secutablet olarak adlandırılan bu yeni tablet aslında Samsung Galaxy Tab S 10.5’in modifiye edilmiş bir versiyonu olma özelliğini taşıyor.

Adından da anlaşılacağı üzere, BlackBerry’nin yeni tableti bireysel kullanıcıları hedeflemiyor. BlackBerry CEO’su John Chen’in şirketin yönünü yeniden yukarı doğru çevirme stratejisi kapsamında BlackBerry, bu yeni tabletle daha çok büyük kuruluşlardan ve devletlerden gelecek siparişlere öncelik veriyor. Secutablet gizli devlet dokümanlarının yeterli seviyede güvenlikle muhafaza edilmesi ve taşınması için de özel olarak tasarlandı.

Proje, BlackBerry’nin geçen yıl satın aldığı güvenlik şirketi Secusmart’ın öncülüğünde yürütülüyordu. Şirketin şifreleme teknolojisi bir kurumun çalışanları arasında güvenli şekilde telefon görüşmeleri yapma imkanı sağlıyordu. Bu özellik yeni tablete de entegre edilmiş durumda.

Sasung’un yanı sıra IBM de BlackBerry’nin yeni tabletinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. IBM’in yazılımı güvenli uygulamaları Facebook, Twitter, YouTube gibi normal uygulamalardan koruyor, böylelikle bir çalışan zararlı bir uygulamayı bile indirse, cihazda depolanan yüksek güvenlikli dokümanlara erişemiyor.

BlackBerry ilk kez Samsung ile işbirliği yapmıyor. İki şirket geçtiğimiz yıl Samsung’un Knox mobil güvenlik servisini BlackBerry teknolojisiyle güçlendirmek için anlaşma yapmıştı. Bu iş ortaklığının son meyvesi de Secutablet oldu. Secutablet’in önümüzdeki yaz satışa çıkması bekleniyor.

[Görsel – JapanTimes]

İLGİLİ HABERLER