Teknoloji

BlackBerry Priv satışlarından memnun

blackberry

blackberry priv

BlackBerry’nin Android işletim sistemli telefonu Priv, piyasaya çıktığı dönemde iyi yorumlar almış ve şirketin bu iyi yorumları satış başarısına dönüştürebileceği belirtilmişti. Şirketin CEO’su John Chen’in Priv’in performansından memnun olduklarını söylemesi, bu beklentinin gerçeğe dönüşmüş olduğunu gösteriyor. Ancak Chen, akıllı telefonun şirketin mali bilançolarına katkısı konusunda somut ifadeler kullanmaktan kaçındı. Böylelikle Priv’in BlackBerry’nin kurtarıcısı mı yoksa kısa süreliğine parlayan bir yıldız mı olduğu sorusu cevapsız kaldı.

Tıpkı diğer şirketler gibi, BlackBerry de tercihini olayların kendisi için olumlu bazı boyutlarını açıklayıp gerisini hayal gücüne ve spekülasyona bırakmayı tercih ediyor. Şirket, 28 Kasımda sona eren mali çeyreğini 548 milyon dolar gelirle tamamladığını açıklamıştı. Gelirlerini bir önceki aya göre yüzde 11.8 oranında artıran Kanadalı üretici, üst üse ikinci kez bir çeyreği yükselişle kapatmış oldu.

CEO John Chen, bu artıştaki BlackBerry Priv etkisi konusunda biraz çekingen davranıyor. Satışların ilk 30 gününde Priv’in iyi bir performans gösterdiğini ve 700 bin cihazın bu dönemde sahipleriyle buluştuğunu belirten Chen, telefona olan ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Akıllı telefonun satış fiyatı göz önüne alındığında, bahsi geçen ürün miktarının iyi bir gelir sağlamış olması muhtemel gözüküyor. Ancak analistlerin BlackBerry Priv için oluşturdukları satış projeksiyonlarında biraz daha yüksek rakamların öngörüldüğünü de belirtmek gerekiyor.

CEO John Chen’in Priv’e dair açıklamalarındaki tonunun fazla coşkulu olmaması, akıllı telefonun BlackBerry’nin bilançolarına öngörülen etkiyi yapmadığı düşüncesini akıllara getiriyor. Mevcut performans, uzun süredir negatif bir görünüm sergileyen Kanadalı şirket adına her şeye rağmen pozitif bir gelişme niteliği taşıyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER