Teknoloji

BlackBerry Priv DxOMark benchmark testinde iPhone 6s ile aynı puanı aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry priv kamera

BlackBerry’nin eline Android işletim sistemli telefonu Priv ile gurur duymasını sağlayacak bir veri daha geçti. Akıllı telefonun satış rakamları konusunda ortada halen kesin bir bilgi bulunmasa da; dijital fotoğraf konusunda kayda değer bir kaynak olan DxOMark, benchmark testinde BlackBerry Priv’e güven oyu verdi.

Cihaz, testte 82 puan aldı. Böylelikle iPhone 6s ile aynı noktada konumlanan Priv, Samsung Galaxy S5 ve Nexus 6 gibi 2014 çıkışlı popüler Android cihazları geride bırakmayı başardı.

Priv’in dinamik bölge performansına yüksek puan veren DxOMark, zor işlemlerin kolaylıkla gerçekleştirilebilmesine dikkat çekti. Hem iç mekan hem de dış mekan çekimlerinde kuvvetli renkler sunan Priv kamerasının dış mekanlarda beyaz dengesi konusunda bazı problemler yaşadığı belirtildi. Düşük ışıklı senaryoda bile detayların büyük ölçüde korunabilmesi de DxOMark’ın BlackBerry Priv’in kamerasına sunduğu övgüler arasında yer alıyor. Yine de, sabit fotoğraftaki puanı 82 olan Priv’in video puanı 81’e iniyor. Buna rağmen, söz konusu video puanının Priv’in genel değerlendirmede aynı puanı aldığı iPhone 6s, iPhone 5, iPhone 6 gibi cihazlardan daha yüksek olduğunu belirtmekte fayda var.

BlackBerry Priv 18 megapiksel çözünürlüğünde arka kameraya sahip

Priv, video kaydı konusunda da ortaya başarılı bir iş koyuyor. Videolardaki gürültü azaltma oranının hareketsiz fotoğraflara kıyasla daha az olduğunu belirten DxOMark, düşük ışıklı ortamlarda, neredeyse tüm cihazlarda görülen çerçeve kaymalarının Priv’de de bulunduğunu ifade etti. Cihazın arkasında 18 megapiksel çözünürlüklü sensör bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER