Manşetler

BlackBerry Messenger’ın veda tarihi belli oldu

blackberry messenger

BlackBerry bir dönemin en popüler akıllı telefon markalarından birisiydi. BlackBerry’nin yerleşik haberleşme servisi BlackBerry Messenger, veya daha yaygın olarak bilinen kısaltmasıyla BBM de bu popülariteden nasibini fazlasıyla alıyordu. Ancak BlackBerry’nin mobil cihaz pazarındaki gücünü yitirmesinin ardından BBM de gözden düşmüştü. 2016’dan bu yana uygulamanın yönetimini üstlenen Emtek, BBM için verilen desteğin 31 Mayıs itibarıyla sonlandırılacağını açıkladı.

Emtek’ten yapılan açıklamada, yapılan çalışmalara rağmen uygulamanın kan kaybının durdurulamadığına dikkat çekildi. Uber çağırma ve video görüşme gibi özelliklerin varlığına rağmen, BBM alternatif haberleşme kanallarına kullanıcı kaptırmaktan kurtulamamıştı. Açıklamada şu ifadeler de yer aldı: “Şimdiye kadar inşa ettiklerimiz için gururluyuz… Ancak teknoloji endüstrisi çok akışkan ve çok ciddi çabalarımıza rağmen, mevcut kullanıcılar başka platformlara yöneldi ve yeni kullanıcı kazanamadık. Güle güle demekten dolayı üzgün olsak da; BBM’in tüketici servisi için veda, bizim için de yola devam etme zamanı geldi.”

Uygulamanın BBMe adını taşıyan kurumsal versiyonu ise mevcut operasyonunu sürdürecek. BBM’in kurumsal versiyonunu iOS ve Android’de ücretsiz olarak indirmek mümkün. Ancak kullanıcıların her altı ayda bir kez 2.50 dolarlık abonelik ücreti ödemesi gerekiyor. BBMe de bireysel versiyondan farklı olarak uçtan uca şifreleme, mesaj düzenleme ve geri çekme gibi özellikler bulunuyor.

BlackBerry Messenger 2010’ların başında en popüler iletişim kanallarından birisiydi. Pek çok kişiyi BlackBerry almaya teşvik eden platformda kullanıcıların kimliği olarak işleyen, harf ve rakamlardan oluşan PIN kodları, sosyal medya profillerinin en önemli parçalarından birisiydi. Eski popülaritesini bir daha yakalayamayan BBM, hoş bir anı olarak teknoloji severlerin hatıralarında kalacak.

İLGİLİ HABERLER