Teknoloji

BlackBerry kısa vadede yeni telefon üretmeyi planlamıyor

blackberry-ceo-john-chen-111114

Halen yeniden yapılanma planlarını sürdüren BlackBerry, önümüzdeki dönemde yeni cihazlar için pek fazla bütçe ayıramayacak. Reuters’e konuşan BlackBerry CEO’su John Chen, şirketin varlık satışı gerçekleştirdiğini, önemli işbirliklerine gittiğini ve nakit rezervini artırdığını belirtti. Bütün bunların planın ilk iki yıllık aşamasında gerçekleştirildiğini söyleyen CEO, sıradaki adımın ise daha fazla para kaybını önlemek olduğunu ifade etti. Bu durumun tedarik zincirini, envanteri ve nakit seviyesini yönetmekle ilgili olduğunu belirten Chen, bu plan doğrultusunda yeni telefon üretiminde kısıtlamaya gidebileceklerini de dile getirdi.

Farklı bir tasarıma sahip olan BlackBerry Passport’u başarılı bir ürün olarak tanımlayan CEO, siparişlerin sayısının arttığını belirtti. BlackBerry’nin Passport üretimini belli bir seviyede tutması ise telefonun tedariğinin küresel çapta sınırlı olmasına neden oluyor. Chen yeni cihazlar üretme konusunda pek istekli olmasa da, bu yöndeki nihai kararın henüz verilmediğini ifade etti.

Şirketin hayatta kalmayı başardığını belirten Chen, artık büyümeyi hedeflediklerini dile getirdi. Sadece 5 inç dokunmatik ekrana sahip olduğu için genel amaçlı bir cihaz üretmeyeceğini belirten BlackBerry CEO’su, Çinli bir üreticinin 75 dolara bir telefon üretebildiğine, kendisinin ise bu fiyata gereken parçaların tamamını bulamadığına dikkat çekti. Chen şirketin halen cep telefonlarından para kazanabildiğini vurgulamayı ihmal etmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER