Teknoloji

Bitcoin sadece iki haftada yüzde 40 eridi

bitcoin el salvador
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bitcoin hayrete düşüren bir fiyat düşüşü eğilimine girmiş durumda. Son günlerde değeri 3 bin 520 Amerikan dolarına kadar gerileyen ve bu yıl içinde satın alınan paraların getirdiği tüm kazançları sıfırlayan dijital bu haberi hazırladığımız sırada 3 bin 938 dolarlık değeriyle, iki hafta öncesindeki değerinin kabaca yüzde 40 altında seyrediyor.

Söz konusu aşağı yönlü performans ile bitcoin, Nisan 2013’ten bu yana en kötü fiyat düşüş eğilimini gösterdi. Bu da onun güvenilir bir yatırım aracı olmadığına yönelik endişelerin yeniden canlanmasına neden oldu.

Geçen yıl bu zamanlar bitcoin oldukça popülerdi. Aralık ayının başlarında değeri 15 bin doları aşmış ve 20 bin dolar sınırına dayanmıştı. Daha sonrasında ise fiyat aşağı doğru harekete başlamıştı. Bu yılın ocak ayında en yüksek değerinin yarısını kaybetti, daha sonra düşüş sürdü. Son bir iki haftadır bu düşüş dramatik bir hâl aldı.

Fiyat düşüşü bu yıl gerçekleşen bir dizi bölünmeden kaynaklanıyor. Bu bölünmelerden Bitcoin Cash veya Bitcoin Gold gibi yeni para birimleri doğdu. CoinDesk’in belirttiğine göre, Bitcoin Cash ve diğer çeşitli bitcoin bölünmeleri sadece 24 saatte yüzde 10’dan fazla değer kaybı yaşadı.

İLGİLİ HABERLER