Manşetler

Bitcoin son bir yılın en düşük seviyesini gördü

twitter bitcoin

Kripto paralardaki genel değer kaybı, dünyanın en popüler kripto parası olan Bitcoin‘i de vurdu. Bitcoin’in değeri 5 bin doların da altına inerek son 1 yıllık dönemin en düşük seviyesini gördü. Bir günde yaklaşık yüzde 16 oranında değer kaybeden Bitcoin, hâlihazırda 4411 dolar seviyesinden işlem görüyor. Geçtiğimiz yıl 20 Kasım’da 8000 dolar seviyesine ulaşan kripto para birimi, aralık ayının sonu itibarıyla 19 bin dolar seviyesini de aşmıştı.

Kripto para piyasalarının en önemli özelliklerinden birisi de oynaklığının oldukça yüksek olması. Ancak piyasaların son birkaç aydır genel karakterlerinin aksine yatay bir seyir izlemesi, finans çevreleri tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Bitcoin, geçtiğimiz ay boyunca istikrarlı bir şekilde 6400 dolar seviyesinde tutunmuş ve Amerikan borsalarındaki dalgalanmaya rağmen pozisyonunu korumuştu. Ancak bu istikrar dönemi, geçtiğimiz hafta itibarıyla sona ermiş ve dijital para birimi hızla değer kaybetmeye başlamıştı.

Bitcoin’in rakibi olan dijital para birimlerinde de değer kaybı devam ediyor. Kripto para piyasalarında yeniden hakim olan belirsizlik havası nedeniyle hem Ethereum hem de XRM, dibi gördü. Ancak Bitcoin’deki düşüş, rakiplerindekine kıyasla çok daha sert yaşandı. Geçtiğimiz yılın sonlarındaki şahlanışının başlangıcından da daha düşük bir seviyeyi gören kripto para birimi, 2017’nin aralık ayında gördüğü zirve noktasından ise oldukça uzaklaşmış durumda.

Bitcoin cephesindeki bu düşüşün daha ne kadar devam edeceğini söylemek zor. Kripto para biriminin geçtiğimiz yılın sonlarındakine benzer bir yükselişi tekrarlaması ise pek olası görünmüyor. Buna rağmen, sanal para piyasalarının fazlasıyla oynak olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER