Teknoloji

ABD’nin Plattsburgh şehrinde Bitcoin madenciliği yasaklandı

bitcoin madenciligiBitcoin madenciliği için çok yüksek bir elektrik sarfiyatı gerçekleştirmek gerekiyor. Bu da modern zamanın madencileri için büyük bir maddi yük anlamına geliyor. ABD’nin New York eyaletinde yer alan Plattsburgh şehri, hidroelektrik santraline yakınlığı nedeniyle elektrik fiyatının son derece düşük olmasıyla biliniyor. Bu durum sanal para madencilerinin şehre akın etmesine neden olurken, yoğun madencilik faaliyetleri nüfusu 20 binden az olan şehir için ciddi bir probleme dönüşmüşe benziyor.

Madencilik operasyonlarında genellikle gece gündüz çalışan devasa donanımlar kullanılıyor. “Bitcoin çiftliği” de olarak anılan bu tesislerdeki elektrik tüketiminin yüksekliği, sanal para birimlerinin çevreye olan etkisinin de konuşulmasına neden Plattsburgh özelinde ise endişenin temelinde yoğun tüketim ve bunun elektrik fiyatlarına yapabileceği olası etki bulunuyor.

Şehrin yöneticileri mevcut sanal para madenciliği tesislerine dokunmasa da, yeni tesis planlarını 18 ay boyunca değerlendirmeme kararı aldı. Motherboard’da yer alan habere göre, belediye başkanı Colin Read tarafından sunulan teklif, belediye meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Teklif, elektrik faturalarındaki artıştan şikayet eden vatandaşların talebi doğrultusunda hazırlandı.

Plattsburgh’ün Bitcoin madenciliği neden çok uygun bir şehir olduğunu anlamak ise çok zor değil. Şehirdeki konutlarda elektriğin 1 kilowatt saatine sadece 4,5 cent ödüyor. Sanayi kuruluşları içinse bu rakam 2 cent seviyesine iniyor. Madencilik faaliyetlerinin artmasının ardından kimi hanelerin faturalarının 100 doların üzerine çıktığını söyleyen başkan Read, önümüzdeki 18 aylık süreçte mevcut problemlerin çözümü için vatandaşlar ve sanal para madencileriyle birlikte çalışacaklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER