Manşetler

Bitcoin rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bitcoin degeriDijital para birimi Bitcoin, rekor üstüne rekor kırmayı sürdürüyor. 2008’de oluşturulan dijital para biriminin değeri ilk kez 10 bin doların üstüne çıktı. 10 bin doların üstüne çıktıktan sonra da durmayan dijital para, 11 bin sınırını da zorluyor. Yazının yazıldığı dakikalar itibarıyla Bitcoin değeri 10 bin 910 dolar seviyesinde seyrediyor.

Bitcoin’in 2017’deki yükselişinin “olağanüstü” olduğu rahatlıkla söylenebilir. 2017’nin başında 968.23 dolardan işlem gören para birimi, o günden bu yana yüzde 933 oranında değer kazandı. Bitcoin’in yasadışı faaliyetlerle olan bağlantısı bazı endişelere yol açsa da, yatırımcılar sanal para birimini altın gibi geleneksel varlıklara bir alternatif olarak görüyor.

bitcoin degeriThe Wall Street Journal gibi yayın organları da Bitcoin’in yükselişinin sağlamlığına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın yatırımcılara fazla bir gelir getirmiş olmasına ihtimal verilmiyor. Dijital cüzdanların yüzde 75’inde 0.1’in altında Bitcoin bulunuyor. Bazı uzmanlar ise bu artışın spekülatif olabileceğini ve balonun yakında patlayabileceğini belirtiyor.

Toplam Bitcoin değeri 180 milyar dolar seviyesinde

BitInfoCharts sitesine göre, mevcut toplam Bitcoin değeri 180 milyar dolar seviyesinde seyrediyor. Bu rakam, pek çok şirketin piyasa değerinin üzerinde yer alıyor. Bitcoin’i kimin icat ettiği ise hâlâ bilinmezliğini koruyor. Bitcoin’in Satoshi Nakamoto rumuzlu mucidinin kim olduğuna dair çeşitli tahminler yapılsa da, henüz bu gerçek ortaya çıkmış değil. Bitcoin’in mucidi olduğunu reddeden en son isim Elon Musk olmuştu.

İLGİLİ HABERLER