Teknoloji

Birleşik Krallık istihbarat kurumunun zararlı yazılım yerleştirmek için LinkedIn ve Slashdot’u kullandığı iddia ediliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alman dergisi Der Spiegel’de yer alan habere göre, Birleşik Krallık’ın istihbarat kurumlarından GCHQ’nun Belçika merkezli telekomünikasyon şirketi Belgacom’a zararlı yazılım yerleştirmek için LinkedIn ve Slashdot sayfalarından faydalandığı iddia ediliyor. ”Quantum Insert” adı verilen bir yöntemle GCHQ’nun bu web sitelerine meşru erişimi etkisiz hale getirdiği ve çalışanları bilgisayarlarına zararlı yazılım yerleştiren sahte sitelere yönlendirdiği belirtilirken, Der Spiegel’in haberinde GCHQ ve Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) birlikte Petrol İhraç Eden Ülkeler Kurumu’nun (OPEC) Viyana’daki genel merkezine sızdığı iddiası da dikkat çekiyor.

gchq-logo-111113

Der Spiegel söz konusu iddiaları 20 Eylül tarihinde de gündeme taşımış ve GCHQ’nun ”Sosyalist Operasyon” kod adında bir harekatla Belgacom’a sızdığını ve böylelikle telekom operatöründen daha fazla bilgi akışı elde etmeyi hedeflediğini açıklamıştı. Söz konusu haberde de ”Quantum Insert” yönteminden bahsedilse de, LinkedIn ve Slashdot’un bu işlem için kullanıldığına dair bir bilgiye yer verilmemişti. The Independent gazetesine konuşan bir LinkedIn sözcüsü, bu tarz bir girişim hakkında bilgileri olmadığını ve bu girişimi hiçbir şekilde onaylayamayacaklarını dile getirdi.

İlgili >> Ars Technica, Der Spiegel

İLGİLİ HABERLER