Teknoloji

Bir sonraki Sony Xperia telefonu için tanıtım tarihi açıklandı

sony xperia 1 iii
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, 14 Nisan tarihinde çok düşük profilli bir Xperia etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. Droid Life‘ın haberine göre bu haber Xperia YouTube kanalındaki kanal resmi sayesinde ortaya çıktı. Burada belirtilene göre, bu etkinlik Türkiye saatiyle sabah 10.30’da gerçekleştirilecek.

Kanal resminde neyin duyurulacağına dair bir ipucu yok. Ancak yeni bir amiral gemisinin geleceğine dair bazı dedikodular var. Xperia 1 III modelinin tanıtılacağı söylenirken bir Xperia Compact modeli de geri dönecek. Böylelikle iPhone 12 mini modeline Android tarafında yeni bir küçük boyutlu amiral gemisiyle cevap verilecek.

Compact’ı tamamen dışarıda bırakarak Xperia 5 ve 10’un yeni versiyonlarından bahseden başka söylentiler de var. Ancak hemen hemen her söylenti, amiral gemisi Xperia 1 serisinde yeni bir üye göreceğimizi gösteriyor. Sızıntılar, 1 III’ün bir periskop yakınlaştırma lensine sahip olacağını gösteriyor. Techradar sitesi kısa bir süre önce tam özelliklerin neler olabileceğini paylaşmıştı. Çoğunlukla amiral gemisi bir Android telefondan beklenen özellikleri görüyoruz: Snapdragon 888, 12 GB RAM, 5G ve 4K 120 Hz ekran.

Eğer sadece tek bir telefon duyurulacaksa ki, Sony’nin görselindeki tek bir “ürün” ima ediliyor) bunun Xperia 1 III olmasını beklemek güvenli bir tahmin olacak. Ne de olsa bu ürün serisi senede bir yenileniyor. “Compact” daha çok joker niteliğinde bir üründür. Sony, en son 2018’de bir Compact modelini piyasaya sürmüştü. Sonrasında iPhone 12 Pro veya Galaxy S21 ile aynı boyutta olan 6.1 inç ekranıyla Xperia 5 II’yi pazarlamak için de bu kelimeyi kullanmıştı. Compact’ın 2021 versiyonuna dair söylentiler, iPhone Mini’deki ekrandan yalnızca biraz daha büyük şekilde, 5.5 inçlik bir ekrana sahip olacağını söylüyor. Her iki ihtimalde de telefonun kulaklık jakıyla geleceği söyleniyor.

Dedikodularının hangisinin doğru çıkacağını görmek için fazla beklememize gerek olmayacak. Tahmin ediyoruz ki, kalan 12 gün boyunca da yeni sızıntılar göreceğiz ve tablo biraz daha şekillenecek.

İLGİLİ HABERLER