Teknoloji

Sony Xperia 1 III sızıntısına göre yakınlaştırma yetenekleri artacak

sony xperia 1 iii

Sony’nin gelecek nesil amiral gemisi telefonuna erken bakış sayesinde bu telefonun bir zum kamera lensine sahip olacağını öğreniyoruz. OnLeaks tarafından sızdırılan bazı görsellerde Xperia 1 III modelinin arka kamera modülü, ilk bakışta selefininkine çok benziyor. Ancak alttaki kameraya yakından baktığımızda, bunun periskop yapılı telefoto kameralardakine benzer biçimde kare şekilli lens içerdiğini görüyoruz.

Daha önceki Xperia telefonlarında standart biçimde 2 kat ya da 3 kat optik zum yapabilen telefoto lensler bulunuyordu. Periskop tasarım ise 5 kat veya daha fazla oranda optik yakınlaştırmayı kaliteden ödün vermeden yapabiliyor.

Ayrıca OnLeaks, Xperia 1 III modelinin 5G bağlantısına da sahip olacağını söylüyor. Bunun da 2021’deki herhangi bir amiral gemisi telefon için giderek daha fazla oranda gereksinim hâline geldiğini söyleyebiliriz. Sony, 5G desteğini sadece ABD’de satılacak Sony Xperia 1 III modellerinde sunacak gibi görünüyor. Çünkü içerik üreticileri hedefleyen Xperia Pro modelinin sadece ABD’de satılan versiyonlarında 5G desteği bulunuyor.

Genel olarak Xperia 1 III Sony’nin minimalist yaklaşımına bağlı kalıyor gibi görünüyor. 6.5 inç ekranın etrafını saran çerçeve epey ince. Sony, ince ve uzun bir ekran biçiminin sunulduğu 21:9 görüntü oranına bağlı kalmayı sürdürüyor. Ayrıca Xperia 1 III modeli, amiral gemisi telefonlarda neredeyse kalmadığını gördüğümüz 3.5mm kulaklık jakını da koruyacak. Ayrıca microSDXC kart yuvasını da görmeye devam edeceğiz.

Görüntü donanımları konusunda önemli bir üretici olmasına rağmen Sony, telefonlar tarafında diğer amiral gemisi telefonların kameralarına göre geride kalıyor. Apple, Google gibi üreticiler yazılım tarafındaki güçleriyle kameralarından iyi performans elde etmeyi başarıyor. Sony aradaki farkı donanım tarafında daha güçlü özellikler sunarak kapatmayı planlıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER