Teknoloji

Bir ayda üretilen Retina ekranlı iPad mini sayısının 4 milyona ulaştığı söyleniyor

Retina ekranlı iPad mini’nin piyasaya çıkışı iPad Air’e öncelik verilmesi nedeniyle biraz gecikmiş ve tabletin arzıyla ilgili bazı sorunların yaşanabileceği bizzat Apple CEO’su Tim Cook tarafından dile getirilmişti. Digitimes’ta yer alan habere göre, Apple üretimle ilgili sıkıntıları sonunda aştı. Sorunların geride kalmasıyla birlikte Retina ekranlı iPad mini’nin arzında her şeyin yakında normale dönmesi bekleniyor.

ipad-mini-retina-inceleme-00008

Üretimle ilgili sorunların temel kaynağı olan 2048 x 1536 piksel çözünürlüğündeki 7.9 inç Retina ekran yeni iPad mini’nin en temel satış noktası olma özelliğini taşıyor. Bu ekranın tedariğinde yaşanan sorunları aşan Apple’ın kasım ayı için verdiği Retina ekranlı iPad mini siparişinin sayısını 4 milyona çıkardığı konuşuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Retina ekranlı iPad mini İncelemesi

Küresel satışına iki hafta önce başlanan Retina ekranlı iPad mini Türkiye’de de 27 Kasım itibarıyla Apple’ın çevrim içi mağazası aracılığıyla satışa sunulmuş durumda. Üretim rakamlarının doğruluğunu görmek içinse Apple’ın önümüzdeki ocak ayında açıklayacağı çeyrek sonuçlarını beklemek gerekiyor.

İlgili >> Digitimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER