Teknoloji

Bing Sohbet, Chrome ve Safari tarayıcılarına yayılıyor

bing sohbet chrome safari

Microsoft, Bing Sohbet aracının Chrome ve Safari kullanıcıları için teste açıldığını duyurdu. Bu da demek oluyor ki Google ve Apple’ın popüler tarayıcılarından birini kullanan teknoloji meraklıları, artık Bing Sohbet’i keşfetme fırsatı bulacaklar.

Bing Sohbet’in bu yayılımı, kullanıcıların diğer tarayıcılarda da Bing Sohbet aracını kullanabilmelerini sağlayacak bir adımı temsil ediyor. Bu durumun ayrıntıları, Microsoft’un İletişim Direktörü Caitlin Roulston tarafından, The Verge sitesine gönderilen bir açıklamada paylaşıldı. Roulston, “Bing Sohbet’in Safari ve Chrome’da erişimini seçili kullanıcılara sunuyoruz. Testlerimiz tamamlandığında, daha fazla kullanıcıya erişim sağlamak için heyecanlıyız,” dedi.

Bing Sohbet Chrome’da deneme sürecinde

Microsoft’un bu hamlesi, Bing Sohbet’in diğer tarayıcılardaki kullanımını daha da genişletme potansiyeli taşıyor. Ancak Chrome ve Safari üzerinde Bing Sohbet kullanmanın bazı sınırlamaları da var. Bu tarayıcılarda kullanıcılar, Bing Sohbet’in Edge’deki 4.000 kelime sınırına kıyasla, yalnızca 2.000 kelimeye kadar komutlar yazabilecekler. Ayrıca, sohbet botuyla yapılan konuşmalar 30 tur yerine sadece beş tur sonra sıfırlanacak. Edge’i indirmeye yönlendiren birkaç açılır pencere mesajı da görebilirsiniz.

Bu genişlemeye ek olarak, Bing Sohbet için Microsoft karanlık modu da sunuyor. Bing Sohbet’in sağ üst köşesindeki hamburger menüsünü seçerek ve ardından Görünüm > Karanlık veya Sistem Varsayılanı‘nı seçerek karanlık moda geçebilirsiniz. Ancak bu özellik tamamen sunulmuş gibi görünmüyor, çünkü bazı kullanıcılar bu seçeneği hâlâ göremiyorlar.

Daha önce Chrome’da özel bir uzantıyla Bing Sohbet’i kullanma imkanına sahip olmuştuk. Uzantıyı kaldırdıktan sonra yeniden denediğimizde, en baştaki haber fotoğrafında gördüğünüz gibi, Bing Sohbet’e erişebildiğimizi ve 2000 karakter sınırının geçerli olduğunu gördük.

Bu genişleme, Microsoft’un Bing Sohbet aracını daha geniş bir kitleye ulaştırma stratejisinin önemli bir parçası niteliğini taşıyor.. Kullanıcılar bu yeni özelliklerin tadını çıkarırken, Bing Sohbet’in Chrome ve Safari’deki performansını da izlemek ilginç olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER