Teknoloji

Bing sohbet robotu, masaüstünde sesli sorularınızı yanıtlama yeteneği kazandı

microsoft edge

Cortana’yı sonlandırma planlarını duyurduktan sonra Microsoft, masaüstünde Bing Sohbet’e soruları dinleme ve yanıtlama kabiliyeti kazandırıyor.

Microsoft, masaüstü Edge’ye Bing’in sesli modunu getiriyor. Bu son güncellemeyle, Bing’in sohbet robotuna sorularınızı sesinizle sorabilir ve o da kendi sesiyle yanıt verebilir.

Mobil Edge versiyonundaki özelliği gibi, Bing’in sohbet kutusundaki mikrofon düğmesini seçip sorunuzu yüksek sesle sorabilirsiniz. Microsoft, sohbet robotunun şu anda İngilizce, Japonca, Fransızca, Almanca ve Mandarin Çincesini desteklediğini, ancak ek dillerin “yolda olduğunu” belirtiyor.

Microsoft’un masaüstünde Bing Sohbet’e sesli modu getirme hamlesi, şirketin bu yıl içinde Windows’taki Cortana’yı sonlandırma planına denk geliyor. Cortana, kullanıcıların zamanlayıcıları ayarlamasına, hatırlatmalar oluşturmasına, uygulamaları açmasına ve daha fazlasına olanak sağlarken, Microsoft şimdi kullanıcıları, Windows 11’e yerleştirdiği AI destekli Copilot’un daha yetenekli bir alternatif olduğunu belirtiyor.

Windows Copilot, halka sunulduğunda, görev çubuğunuzda doğrudan yer alacak. Genel sorular sorabilir, görüntülediğiniz içeriği özetlemesini isteyebilir, bilgisayarınızın ayarlarını ayarlayabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER