Teknoloji

Microsoft Edge, Google Bard’a meydan okuyarak Bing sohbet robotunu öne çıkarıyor

bing edge google bard

Microsoft’un Edge tarayıcısı, Google Chrome’a alternatif olarak iyi bir Chromium tarayıcı seçeneği olabilir, ancak şu anda can sıkıcı yeni bir rekabet hilesi sergiliyor: Microsoft’un Bing AI sohbet botunu, Google’ın Bard AI’sini denemeye çalışırken öneriyor. Geliştirici ve Twitter kullanıcısı Vitor de Lucca tarafından dikkat çekilen yeni bir Edge geliştirici sürümü, şimdi Google Bard URL’sinin yanında yeni bir Bing reklamını görüntülemeye başladı.

Edge’de bard.google.com adresine gittiğinizde, Edge’in adres çubuğunun sağ üst tarafında yeni animasyonlu “AI destekli yeni Bing ile cevapları karşılaştırın” slaytı beliriyor. Ardından, metin sağa kayar ve varsayılan olarak sağ tarafta zaten benzer bir simge bulunmasına rağmen arkasında Bing simgesi bırakır.

Ancak müdahaleci gibi görünen şey aynı zamanda zekice de olabilir. Bu yeni Bing simgesinin farklı olan yönü, Microsoft Edge’in yeni bölünmüş ekran görünümünü etkinleştirerek Google Bard’ın cevaplarıyla gerçekten karşılaştırmanıza olanak tanır. Bu, Chrome’dan uzaklaşmanızı öneren Edge uyarılarından biraz daha kullanışlıdır.

Yeni Bing AI reklamı, hem mevcut Mac (sürüm 114.0.1807.1) hem de PC sürümleri olan Microsoft Edge geliştirici üzerinde görünüyor. Bu da teknolojideki önümüzdeki büyük bölümün, yani AI sohbet botlarının interneti nasıl yeniden yazdığının bir işareti olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER