Teknoloji

Bing Sohbet, yakında mobil tarayıcılarda kullanımda

microsoft bing sohbet botu bing chatgpt

Microsoft, Bing Sohbet’i tüm mobil tarayıcılara taşıma kararı aldı. Bing Sohbet, şubat ayının sonlarında Android ve iOS mobil uygulamalarında kullanılabilir olmuştu. Ancak Microsoft, Bing Sohbet’in üçüncü taraf tarayıcılar üzerindeki engellemeleri kaldırmak için daha geniş çaplı değişiklikler yapma planları kapsamında, bu hizmeti tüm mobil tarayıcılara açma kararı aldı.

Microsoft, Bing Sohbet’i ilk olarak şubat ayında kullanıma sundu, ancak bu hizmet yalnızca kendi tarayıcısı olan Edge üzerinde kullanılabilir durumdaydı. Microsoft, tam üçüncü taraf tarayıcı desteği için testlerin bir parçası olarak, hizmeti temmuz sonlarında Chrome ve Safari masaüstü tarayıcılara açmaya başladı.

Bing Sohbet, yakında mobil web tarayıcılarında

Bing ekibi, konuyla ilgili bir blog yazısında “Bing’in yeni, kullanışlı özelliklerinin bir parçası olduğu için, yeni AI destekli Bing’in web ve mobilde üçüncü taraf tarayıcılarda yakında deneyimlenebileceğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz.” diye belirtiyor. “Bu, Bing’in özetlenmiş yanıtlar, resim oluşturma ve daha fazlasının inanılmaz değerini, daha geniş bir insan topluluğuna sergileme fırsatı veriyor.”

Microsoft, Bing Sohbet’i altı ay önce kullanıma sundu ve şirket, hizmetin kendi tarayıcısına bağlı kaldığı için “Edge üzerinde dokuz ardışık çeyrekte büyüme gördük.” diye belirtti. Ayrıca Bing Sohbet üzerinden 1 milyardan fazla sohbet yapıldı ve hizmet kullanılarak 750 milyondan fazla resim oluşturuldu.

Windows 11’e gelecek olan Windows Copilot da, Bing Sohbet tarafından destekleniyor. Microsoft, bu yan çubuğu şu anda Windows 11’in deneme sürümlerinde test ediyor ve bu yılın sonuna doğru tüm Windows 11 kullanıcılarına yayılmış olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER