Ulaşım

Bentley elektrik dönüşümünün yol haritasını açıkladı

bentley

Lüks otomobil üreticisi Bentley, 2026’dan itibaren tüm araç portföyünü hibrit veya tamamen elektrikli modellerden oluşturacak. Uçtan uca karbon salınımının sıfırlandığı bir yapıya dönüşmeyi amaçlayan şirket, bu hedefe ulaşmak amacıyla önümüzdeki yıllarda atacağı adımlardan bazılarını açıkladı.

Bentley’in mevcut otomobillerinin tamamının hibrit modelleri 2023 itibarıyla duyurulmuş olacak. İlk tamamen elektrikli model içinse 2025’i beklemek gerekecek. Şirket, 2026 itibarıyla sadece hibrit ve elektrikli araçlar satacak. 2030’dan itibaren Bentley’in katalogu tamamen elektrikli otomobillerden oluşacak.

Bentley’in elektrik dönüşümü için açıkladığı zaman çizelgesi, diğer şirketlerin açıkladığı takvimlerle benzerlik gösteriyor. Bentley’in çatı şirketi Volkswagen de 2026 itibarıyla yakıtla çalışan otomobil üretmeyi bırakacağını duyurmuştu. Şirket bu tarih gelene kadar kendi elektrikli otomobil bataryalarını ve şarj istasyonlarını da inşa edecek.

Bentley’in ilk hibrit modeli Bentayga geçtiğimiz yıl gözler önüne çıkmıştı. Bu otomobil tam şarjla 29 kilometre boyunca sıfır emisyonla yol katedebiliyor. Autocar’ın haberine göre, şirket ilk tam elektrikli otomobili üzerinde çalışmaya da başlamış durumda.

Bentley bir taraftan da tüm operasyonlarında karbon salınımını sıfırlamayı amaçlıyor. Tedarikilerinin sürdürülebilirlik kriterlerini doğrulayacak olan şirket, 2025 itibarıyla da fabrikasındaki karbon salınımı etkisini minimuma indirmeyi hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER