Teknoloji

Beats Powerbeats Pro kablosuz kulaklık resmiyet kazandı

beats powerbeats pro apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Beats Powerbeats Pro kablosuz kulaklığın ilk somut işareti, geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 12.2’de görülmüştü. Apple’ın çatısı altındaki Beats’in ilk gerçek anlamda kablosuz modeli olan Powerbeats Pro’nun resmiyet kazanması da çok uzun zaman almadı. Mayıs ayı itibarıyla raflardaki yerini alacak olan Powerbeats Pro, Beats’in son yıllarda çıkardığı en iddialı ürün olarak dikkat çekiyor.

Apple’ın Powerbeats Pro ile AirPods’a kendi içinden bir rakip çıkardığını söylemek çok yanlış bir önerme olmayacaktır. Powerbeats Pro’nun bazı konularda AirPods’a karşı belirgin avantajlarının bulunması ise bu rekabeti daha da ilgi çekici hâle getireceğe benziyor. Her iki kulaklıkta da Apple’ın H1 işlemcisi bulunuyor. “Hey, Siri” komutlarını algılayabilmesi de Powerbeats Pro’nun AirPods ile ortak yönleri arasında yer alıyor. Buna karşılık daha uzun bir pil ömrü vadeden Powerbeats Pro’yu deneme fırsatı bulanlar, kulaklığın AirPods’a kıyasla daha yüksek bir ses kalitesi sunduğunu belirtiyor.

Beats Powerbeats Pro da, tıpkı AirPods gibi, taşıma kutusuyla şarj ediliyor. Taşıma kutusunun enerjisi ise Lightning girişi üzerinden sağlanıyor. Beats’ten verilen bilgiye göre, Powerbeats Pro ile 9 saat boyunca kesintisiz olarak müzik dinlenebiliyor. Bu sürenin piyasadaki pek çok kulaklığın üstünde olduğunu belirtmek gerekiyor. Taşıma kutusunun desteğiyle bu süre 24 saate çıkıyor. Bu kutuyu kablosuz olarak şarj etmek ise mümkün değil. AirPods’un da taşıma kutusunun desteğiyle aynı süreyi sunduğunu hatırlatmakta fayda var.

Beats Powerbeats Pro ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar?

Powerbeats Pro, suya dayanıklı olsa da, bunun derecesi konusunda somut bir bilgi verilmiş değil. Android cihazlarla da kullanılabilen Powerbeats Pro, bir topuzu bile kulaktan çıkarıldığında müziği otomatik olarak durdurabiliyor. Kulaklığın üzerinde ses ve şarkı kontrolü için fiziksel araçlar da bulunuyor.

Beats PowerBeats Pro, mayıs ayı itibarıyla raflardaki yerini alacak. Ancak şimdiden kulaklığı Apple’ın çevrimiçi mağazasında görüntülemek mümkün oluyor. Krem, yosun, lacivert ve siyah olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunan PowerBeats Pro, Türkiye’de 1999 TL karşılığında satılacak. Fiyat bakımından karşılaştırma yapıldığında AirPods’un Powerbeats Pro’ya karşı biraz daha avantajlı olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER