EğlenceTeknoloji

Battlefield 2042 128 oyunculuk kadroyu botlarla dolduracak

battlefield 2042

Battlefield 2042, sonbaharda oyuncularla buluşacak ve serinin şimdiye kadarki en büyük çarpışmalarına sahne olacak. Oyunun “All-Out Warfare” modunda 128 oyuncu eş zamanlı olarak PS5, Xbox Series X ve PC üzerinde çarpışabilecek. Ancak bu 128 kişilik kadronun tamamı her zaman gerçek insanlardan oluşmayacak.

EA, The Verge sitesine gönderdiği açıklamada kadronun botlarla tamamlanacağını doğrularken, bunun nasıl devredışı bırakılabileceği konusunda bilgi vermedi.

Öncelik daima gerçek oyuncularda olacak ve oyuna ilginin yüksek olduğu zamanlarda asla botlar eklenmeyecek. Ancak botlardan nefret edenler için de farklı oyun modları sunulacak. Ana etkinlikte ise kadroyu doldurmak için ihtiyaç duyulduğunda 64 bot oyuna eklenebilecek. Botların eklenmesi konusunda bölgeden bölgeye değişen uygulamalar yapılacak.

Bunun riskli ancak anlaşılır bir karar olduğu söylenebilir. 128 eş zamanlı oyuncu (PS4 ve Xbox One için 64) üzerine bir oyun inşa etmek riskli bir senaryo. Multiplayer deneyiminde oyuncuları sürekli olarak aktif tutmak pek kolay olmayabiliyor. Bu nedenle EA’in akışkanlığı sağlamak adına botlardan faydalanması mantıklı görünüyor.

Battlefield 2042 ve botlar konusunda EA önümüzdeki dönemde daha detaylı bilgler verecek. Oyunun tek kişilik bir hikayesi olmasa da, oyuncular tüm modlarda ve haritalarda tek başlarına botlara karşı mücadele edebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER