EğlenceTeknoloji

Battlefield 2042 128 oyunculu dev savaşlara sahne olacak

battlefield 2042

Battlefield serisinin merakla beklenen yeni oyununun ismi ve çıkış tarihi sonunda açıklandı. DICE’ın geliştiriciliğini, EA’in yayıncılığını üstlendiği oyun, Battlefield 2042 adını taşıyor. Ekim ayında çıkacak olan oyunun ilk fragmanı da oyuncuları nelerin beklediği konusunda ipucu veriyor.

Videonun ilk iki dakikasında her şey normal görünse de, bu dakikada bir ATV’nin helikoptere saldırması işlerin değişeceğini gösteriyor. Yaklaşık üçüncü dakikada ise iki jetin birbirini kovaladığı görülüyor. Ancak bu kovalamaca bildiğimiz “it dalaşı” şeklinde ilerlemiyor. Öndeki uçağın pilotu, kokpitin camını açarak uçaktan çıkıyor ve bir roketatar ile takipçisini vurduktan sonra yeniden kokpite dönerek uçağının kontrolüne geçiyor. Bunun 2002 çıkışlı Battlefield 1942’nin popüler sahnelerinden birine saygı duruşu niteliği taşıdığını belirtmekte fayda var.

Yeni Battlefield oyunu, 128 oyunculu kalabalık savaşlara da sahne olacak. Oyunun ana modu kapsamında sunulacak olan bu deneyim sadece PC, Xbox Series X ve PlayStation 5’te yaşanabilecek. Diğer konsollarda maksimum oyuncu sayısı 64 ile sınırlanacak.

Battlefield 2042, 22 Ekim’de oyuncularla buluşacak. Oyun Xbox One, Series X, PS4, PS5, ve PC için yayınlanacak. PC sahipleri Battlefield 2042’yi Origin, Steam ve Epic Game Store üzerinden satın alabilecek.

İLGİLİ HABERLER